Eskişehir Şehir Hastanesi, bin 81 yatak kapasitesi, 402 tek kişilik, 191 çift kişilik oda, 254 poliklinik, 35 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 24 yataklı diyaliz ünitesinin yanı sıra diğerlerinden farklı olarak kreşi ile dikkat çekiyor.
80 KİŞİLİK KAPASİTE
Farklı yaş gruplarına hizmet verebilen, çocukların kendisini hastanede hissetmemesi için farklı tasarlanan ve 80 çocuk kapasiteli kreşte oyun, beslenme ve uyku alanları bulunuyor. Hastanenin çizim planları dahilinde de bulunan kreşte, şimdilik hastane çalışanlarının çocuklarına hizmet veriliyor. Bu kapsamanda Eskişehir Şehir Hastanesi kreşi, Türkiye'de şehir hastane bünyesindeki ilk kreş olma özelliğini taşıyor.
ÇALIŞANLAR İÇİN ÖNEMLİ
Başhekim Bildirici, kreşin çalışanlar için önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Şu an kreşte 25 öğrencinin olduğunu belirten Bildirici, 'Bizim yaklaşık 2 bin civarında çalışan personelimiz var. Öncelikli hedefimiz kreşimizin kendi personelimiz tarafından kullanılabilmesi ama ilerleyen dönemlerde eğer kendi personelimiz tarafından yeteri kadar öğrenci tedarik edilemezse, şehrimizin diğer çalışanlarına da, diğer anne-babalarına da bu kreş pekala hizmet verecek durumda.' İHA
Editör: TE Bilisim