Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerde öğrencilere 'Anlayarak Hızlı Okuma' konusunda bilgiler veren Gülseren Şenyüzlü, hızlı okuma tekniğinin sınavlarda başarı getirdiğini söyledi. Seminer bitiminde katılımcıların okuma hızlarını yüzde 300 arttırmayı amaçladığını ifade eden Şenyüzlü, ilk önce okumayı eğlenceye dönüştürerek, dikkat ve konsantrasyonu yükselterek anlama ve kavrama kapasitelerini arttırmak amacıyla göz alıştırmaları yaptı.

Daha sonra Şenyüzlü, okuma sırasında gözlerin sıçrama ritmini arttırmak, iç seslendirmelerden, gereksiz geriye dönüşlerden kurtulma, blok halinde okuma yeteneklerini geliştirecek, doğru not alma sistemi, okunan metinlerdeki bilgileri beyin süzgecinden geçirme alıştırmaları yaptırarak öğrencileri hızlı okuma tekniğine hazırladı.

AMACINIZ TANE TANE OKUMAK

Yavaş okumanın, sanıldığı gibi daha iyi okuyup anlamak olmadığını seminerde öğrencilerle paylaşan Şenyüzlü, konuşmasına şöyle devam etti: 'Okuma da yapsak, boş boş bakıyor da olsak, beynimiz çalışmaya ve düşünmeye devam eden bir organ. Siz mükemmeliyetçi birisiniz diyelim. Yavaş okuyorsunuz, amacınız tane tane okumak ve okuduklarınızı sindirmek.' (HM)

Editör: TE Bilisim