Vur, kır, parçala değil…
'Eskişehirlilerden futbol anlayışlarının değişmesini istiyorum' diyerek sözlerine başlayan Demirbakan, 'O zaman çağı yakalarız. Biz futbolun doğrularını yapmaya çalışıyoruz. Vur, kır, parçala sloganı değil. Bu şekilde maç kazanılmıyor. Bilerek ve düşünerek oynuyoruz. Plan ve program yapıyoruz. Bu yavaş olur, hızlı olur. Futbolda buna kırılgan tempo denir. Futbol dıgıdık dıgıdık koşmak değildir' ifadelerini kullandı.

Ruhsuz oynamıyoruz
Demirbakan, 'Futbol 10 bin metre yarışına benzer. 10 bini %100 koşacak babayiğit var mı? 800 metrenin ayrıdır, 3 bin metrenin farklıdır. Bir kere bunu bilelim. Biz yavaş oynadığımızda ruhsuz oynamıyoruz. Biz enerjimizi 90 dakikaya böleceğiz. Biz ruhsuz değiliz, bilerek oynuyoruz. Bu konu beni kırdı biraz. Doldur boşalt mı yapalım. Kaos futbolu mu oynayalım? Belki böyle oynayacağımız bir maç da gelir. Ama genel olarak konuşuyorum' dedi.

Pozisyon vermedik
1-0 kaybedilen İstanbulspor maçına parantez açan Demirbakan, 'Bir hafta önce Akhisarspor'a 3 gol atan İstanbulspor'a fazla pozisyon vermedik. Takımımın sahada duruşundan memnunum. Önde topu tutamamanın sıkıntısını yaşadık. Onlar da robot değil. O gün günlerinde değillerdi' şeklinde konuştu.

Bana tepki gösteremez
Emre Güral'ın oyundan alındıktan sonra verdiği tepkiye de değinen deneyimli antrenör, 'Arkam dönüktü. Su dolabına tekme atmış. Olabilir. Futbolcu oynamak istiyor. Ama farkında değil, yeterli değildi. Gittim yanına gerekeni söyledim. 'Hocam ben kendime kızıyorum' dedi. Bana kızamaz zaten. Benim elimden neler geçti. Kendime kızdım dedi, O tepki de normaldi. Bir hafta önce de Ferhat'ın yardımcı antrenörümle diyaloğu olmuş. Bunlar olabilir... Bana kimse yapamaz. 34 yıldır yapan olmadı. Dünyaca ünlü futbolcularla da çalıştım. Çin'den İngiltere'ye kadar… Bana kimse öyle tepki gösteremez' dedi.

12'nci adama güveniyoruz
Ligin 16'ncı haftasında cumartesi günü 16.30'da Balıkesirspor'u ağırlayacaklarını söyleyen Demirbakan, 'Balıkesirspor maçına hazırlanıyoruz. Futbolculara teşekkür ediyorum. Özveriyle çalıştılar. Sahipsiz ve kimsesiz kaldık. Ama şimdi kulübün bir sahibi var. Biz sahada elimizden geleni yapacağız. Taraftar geçmişten bir kat daha fazla desteklemeli. Biliyorsunuz ilk devrenin son iç saha maçı. 12'nci adama güveniyoruz' ifadelerini kullandı.

Sahaya 11 kişi çıkacağız
Takımda eksiğin olmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, 'Berkay'ın cezası sona erdi. Takımda eksik yok. Geçen hafta Marko Milinkoviç yok, o yok falan demedim. 8 kişi eksik olsa da demem. Sahaya 11 kişi çıkacağız. Ona göre oynayacağız' diyerek sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim