ESOGÜ Rektörlük Meydanında düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak, FETÖ darbe girişiminde yaşananları anımsatarak, 'Durumun vahametini bilen aziz milletimiz, bedenini siper ederek, ülkemizi karanlığa sürüklemeyi hedefleyen kanlı darbe girişimini durdurmuş ve tüm dünyaya Türk milletinin özgürlüğü ve demokrasisinden asla ödün vermeyeceğini alenen göstermiştir' dedi.
DİK DURMALIYIZ
'Milletimiz, vatanını koruma ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını, 15 Temmuz'u takip eden süreçte de tuttuğu demokrasi nöbetleriyle perçinlemiştir' diyen Şenocak, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin emperyalizmin kontrolüne girmesini sağlamak ve Anadolu'yu Türk yurdu olmaktan çıkarmak için, dün 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar, bugün de başka başka oyunlar, yol ve yöntemlerle var güçleriyle çalışmaktadırlar. Bunlara karşı uyanık olmak, birlik ve beraberliğimizi bozmadan dik durmak milletçe en başta gelen görevimiz ve tavrımız olmalıdır. Bilinmelidir ki, 15 Temmuz'da iradesini bağımsızlıktan ve demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, bu türden hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecektir' diye konuştu.
UNUTMAYACAĞIZ
Şenocak, 'Ülkemiz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Milletimiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Devletimizin içine sızarak zafiyet yaratan FETÖ yandaşları önemli ölçüde temizlenmiştir, temizlenmeye de devam etmektedir. Bizlere düşen ise 15 Temmuz'u asla unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktararak gençlerimize bayrak, vatan ve millet sevgisini aşılamaktır' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim