Kalay, memleketinin Mihalıççık ilçesine bağlı kavak köyü olduğunu belirterek, dedesinden, babasından miras kalan mesleği devam ettirmeye çalıştığını ifade etti.

Kalaycılık işini dedesi ve babasının yaptığını, üçüncü kuşak olarak kendisinin devam ettirdiğini dile getiren Kalay, 'Aile olarak yaklaşık 150 yıldır bu mesleği yapıyoruz. Benim ise meslekte 45'inci yılım' dedi.

Mesleği babasından öğrendiğini anlatan Kalay, şöyle konuştu: 'Babamın yanında yetiştim. Mihalıççık'ta yazın köyleri gezerdik, kışında dükkanımızda bakırcılık yapardık. Düğüm, ibrik yaparak mesleğimizi devam ettiriyoruz. Tek başıma çalışıyorum. Sadece bir çırağım oldu, yanımda 2 ay durdu, sonra işi bıraktı. Kalaycılık ve demircilik gibi eski mesleklere rağbet yok. Onun için çırak, kalfa bulamıyoruz. Bu mesleğin zorlukları da var. Çok incelikli bir iş. Yaklaşık 30 yıldır çırak arıyorum fakat bulamıyorum. Bu işte kişinin, 'ben mesleği yaparım' demesi lazım. Birini yetiştirmeyi ve bu mesleğin devam ettirilmesini sağlamayı istiyorum' diye konuştu. (AA)

Editör: TE Bilisim