244 delegeden 178'i geldi
EASKF'de Olağan Genel Kurul heyecanı geçtiğimiz gün yaşandı. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da yapılan genel kurulda 244 delegenin 178'i hazır bulundu. 2015-2018 yılları arası kesin hesap bilançosunda gelirler toplamının 358 bin 444 TL olduğu, giderler toplamının ise 358 bin 444 TL olduğu ifade edildi. Öte yandan önceki dönemde bankada 48 bin 599 TL bulunurken şu anda ise bankada 96 bin 776 TL bulunduğu belirtti.

'Olumsuz bir şey olmadı'
Hesap bilançolarının okunmasından sonra söz alan Başkan Sadri Atam şu ana kadar yapılan icraatları belirtti. Atam, 'Şu ana kadar ilimizde oynanan müsabakalarda ufak tefek aksaklıklar dışında olumsuz bir şey olmadı. Her kulübün lisans ve evrak işleri tarafımızdan takip edilip hiçbir kulüp mağdur edilmedi. İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkimiz en üst düzeyde devam etti. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimizden amatör kulüplere her türlü destek alındı. Taban birlikleri ile sık sık bir araya uyum içinde güzel işler yaptık' diye konuştu.

'Maddi destek sağlandı'
Atam, 'İlimizde her yıl Türkiye Şampiyonaları ve turnuvaların yanı sıra bin 500 civarında resmi müsabaka oynattık. Üç belediyemizden de her yıl malzeme araç ve maddi destek aldık. 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi'nden lige giriş, vize-referans, antrenör sözleşme bedeli alıyoruz. Buradan herkese şükranlarımı sunuyorum. Spor genel müdürlüğünden kulüp başına 4-6 bin TL arası maddi destek sağlandı. Şunu da belirtmek istiyorum ki daha bu yardımı alamayan iller var. Size olan güvenimiz sayesinde evrakları sonradan tamamlamak kaydıyla bizim kulüplerimiz paralarını aldılar' dedi.

'Her partiye eşitiz'
'Zaman zaman siyasetin içine çekilmek istendik' diyen Atam, 'Özellikle belirtmek isterim ki biz EASKF olarak hiçbir siyasi partinin federasyonu olmadık. Siyasetin içine her dönem çekilmek istendik ama spor adamı spor kuruluşu bilinciyle her parti ile eşit mesafede olmaya özen gösterdik. Onlar için biz kulüpte yada federasyonda sporcunun, antrenör yada yöneticinin siyasi düşüncesiyle ilgilenmiyorsak kimse de bizi bu konuda yargılamasın yada tek partinin yanında görmesin' ifadelerini kullandı.

'Koltuk baki değil'
Kapalı oylama sonucu seçime tek liste ile giren Sadri Atam tekrar başkan seçildi. Atam yaptığı teşekkür konuşmasında ise, '244 delegenin 178 tanesi gelmiş ve bu genel kurulumuzun ilk toplantısı. Hepinize bunun için teşekkür ederim. Şunu özellikle belirtmek isterim birincisi gece gündüz çalışacağız ikincisi de amatör kulüplerimizin yükünü hafifleteceğiz maddi manevi ne varsa. Arkadaşlar bildiğiniz gibi 4. döneme başlıyoruz ama bu koltuk bize baki değil amacımız genç arkadaşlarımızı yetiştirmek amacımız yetiştirmeye çalışacağız' diye konuştu.

'Eskişehirspor bizim vitrinimiz'
Başkan Atam yatırımın altyapıya yapılması gerektiğini de vurgulayarak, 'O kadar konuşuyoruz şunu yaptık bunu yaptık falan da bunun verimi nerede? Eskişehirspor kapanma noktasına geliyor sonuç olarak Eskişehirspor bizim vitrinimiz. Bizim buradaki rolümüz elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmak. Biz alttan üretmeye devam edeceğiz bu şehirden 250 milyonlar 300 milyonlar bulunmaz kimse kimseyi kandırmasın yeri geliyor bin lirayı bulamıyoruz bu gerçek yatırım yapacaksınız alt yapıya, geleceğe yapın. Önümüzdeki süreçlerde inşallah büyük futbolcular yetiştiririz' dedi.

EASKF YÖNETİMİ
Başkan: Sadri Atam
Genel Sekreter: Ömer Türedi
Yönetim Kurulu
Fikret Kalçay
Murat Gürsengil
Nadi Karasu
Turgay Çankaya
Ethem Üzer
Nevzat Aslan
Cengiz Karapınar
Mutlu Er
Mehmet Arslan
Ayhan Eriş
Fatih Kuzu
Denetim Kurulu
Adnan Solmaz
Mustafa Alper
Rüştü Varuer
Disiplin Kurulu
Hikmet İlkerengil
Melih Batur
Ender Uzunpınar
Onur Kurulu
Savaş Hancı
Enver Sırma
Ünal Dilek
TASKK Üst Kurul Üyeleri
Neşet Arduç
Ahmet Bingöl
Murat Tümer
Rıdvan Cihanger
Gökhan Yıldırım
İsmail Kumru
Ali Yanık
Hilmi Yıldırım
Nurhan Arı
Ünal Yalçın
Editör: TE Bilisim