Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı'ndaki serginin açılışına, AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ve Yer ve Uzay Bilimleri Enstitütü çalışanlarının yanı sıra AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan AFAD Müdürü Recep Bayar, Anadolu Üniversitesi ve AFAD işbirliğiyle yapılan bilinçlendirme çalışmalarından dolayı güzel adımlar attıklarını söyledi.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ise, Eskişehir'de ve Eskişehir dışında birçok ilde ve mecrada vatandaşları bilinçlendirme amaçlı gerçekleştirilen bu sergiye katkıda bulunduklarını kaydetti. 'Afetlerden zarar görmemizin nedeni bilinçli olamamamızdan kaynaklanıyor' diyen Yücel, şöyle devam etti: 'Doğru yerlere doğru binalar yapamıyoruz ve insanlar da bundan olumsuz etkileniyor. Bunun çözümü nedir? Alacağımız binanın ve yerin nasıl bir yer olduğu hakkında daha öncesinde karar verebilmemiz gerekiyor. Bu konuda bilinçli olursak ona göre bina tercih ederiz. AFAD'la beraber yaptığımız bu sergi bizlere bina alırken, deprem olurken ve depremden sonra ne yapmamız gerektiğini gösteren algıyı oluşturmamızı kazandıracak.'

Editör: TE Bilisim