Üniversite yerleştirmelerinin ardından öğrenciler kayıt telaşına düştü.

Üniversite kenti olarak bilinen ve Eskişehir'in en büyük, Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında gösterilen Anadolu Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler de, aileleriyle birlikte kampüslere gelerek hem gezme fırsatı buldular, hem de kayıt işlemlerini yerinde tamamladılar.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu yıl Eskişehir ve Türkiye'nin birçok şehrinden toplam 5 bin 745 öğrencinin kaydını gerçekleştireceklerini söyledi. Gündoğan, 'Bu yıl üniversite sınavları sonucunda üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin yüzde 25'i ilk tercihleri olan Anadolu Üniversitesi'ne yerleştiler. Toplamda bakıldığında ise üniversitemizi ilk 3 tercihinde seçen öğrencilerin, toplam kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yarısına tekabül ettiğini görüyoruz. Yani üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yüzde 50'si Anadolu Üniversitesi'ni ilk 3 tercihleri içinde seçmişler' dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

Prof. Dr. Gündoğan, üniversite olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını da anlatarak, şöyle devam etti: 'E-kayıt sistemi aracılığıyla öğrencilerimizin önemli bir kısmı önceden kayıtlarını yaptılar. Bu hafta içerisinde de E-kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz üniversite içerisinde kayıtlarını yaptıracaklar. Anadolu Üniversitesi, yeni döneme ilişkin tüm hazırlıklarını yapıyor. Öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Üniversite içerisinde ve şehrimizde önümüzdeki dönemde yaklaşık yine 30 bin öğrencimizi ağırlayacağız.'

Kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler ise, Anadolu Üniversitesi'ni, eğitiminin ve akademisyen kadrosunun çok iyi olmasından dolayı seçtiklerini belirterek, Eskişehir'in de hem ekonomik hem de sosyal açıdan öğrenci kenti olduğunu bildiklerini anlattılar.(İHA)

Editör: TE Bilisim