Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 12-15 Ekim tarihleri arasında Belçika'nın Brüksel şehrinde Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Gurubu ve SODEM (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği) ortaklığıyla düzenlenen konferansa katıldı. Başkan Kurt konferansta, AB'ye katılım sürecinde Yerel Yönetimlerin rolünü anlattı.

Gerçekleşen toplantıya Türkiye'den, SODEM Başkanı ve İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tepebaşı Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı M. Melih Savaş, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eskinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ve SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce katıldı.

ModeratörlüğüFriedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği Direktörü FelixSchmit tarafından yapılan konferansta, Avrupa Parlamenteri İsmail Ertuğ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Rhone-Alp Bölgesi Başkan Vekili-Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Üyesi Bernard Soulage, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Müdürlüğü Strateji ve Türkiye Direktör SimonMordue konuşmacı olarak yer aldı.

Başkan Kurt konferansta yaptığı konuşmasına, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde olması hem Türkiye için hem de Avrupa için zorunluluktur' diyerek başladı.

Başkan Kurt, 'CHP'li belediyeler zaten Avrupa Birliği standartlarında çalışma gerçekleştiriyor. Sosyal demokrat uygulamayı gerçekleştirmekte Avrupa'daki belediye ile şu anda Silivri'deki belediye arasında fark yok' dedi.

AVRUPA AKP'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLADI

Eskişehir'de bir Avrupa Kenti yaratmış olmanın verdiği onurla ayakta durduklarını ifade den Başkan Kurt, 'Fakat ne hikmettir ki Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme noktasında ciddi bir kabul görmediğini de üzülerek görüyoruz. Avrupa'da sosyal demokrat partilerin, sosyalist partilerin yani yoldaşlarımızın da eksiği olduğunu düşünüyorum. Çıkış nedeni, varlık nedeni dinsel bir temele dayalı bir parti bizden daha çok demokrat olarak sayıldı. Bu iş böyle olmamalıydı sonuçta böyle bir noktaya geleceği belliydi. Biz bunu söylediğimiz zaman Avrupa'yı inandıramadık. Şimdide aynı sıkıntıyı varlık nedeni etnik temele dayalı bir partiyle CHP'yi aynı kefeye koymakla yaptığımızı biliyorum. Bunun düzelmesi gerektiğini çağdaş bir sosyal demokrat partinin CHP olduğunu bütün Avrupa'nın anlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bizim eksiklerimiz varsa bunu da aşarız' diye konuştu.(HM)

Editör: TE Bilisim