Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirdiği Yerel-Bölgesel Yönetimler ve İdari Reform Konferansı, 17 farklı ülkeden 200 yöneticinin katılımı ile gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın özel davetlisi olarak Türkiye'den tek katılımcı kurum olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Jale Nur Süllü, Kadın, Çocuk ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Hale Kargın Kaynak, Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden Oğuzhan Macit ve Projeler Ofisi sorumlularından Özlem Önk'den oluşan bir delegasyon ile konferansta temsil edildi.

Konferansta, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı yetkililerine ve Ukrayna televizyonuna özel bir röportaj veren Yılmaz Büyükerşen, 'Böylesine önemli bir toplantıda Eskişehir'in, dünyanın dört bir tarafında tanındığını görmek beni çok mutlu etti. Konferans süresince bilgi alışverişinde bulunduğum dünyanın dört bir tarafından gelen temsilcilerin, Eskişehir'de hayata geçirdiğimiz projeleri yakından takip ettiklerine şahit oldum. Eskişehir'e hizmet etmek için 1999 yılından beri çalışıyoruz. Kente kazandıracağımız yeni projelerle, yaptığımız diğer yatırımlarda olduğu gibi Eskişehir'in sürdürülebilir bir şehir olmasının pekişeceğini düşünüyoruz. Bu konferansta dünyanın değişik ülkelerindeki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın öncü ve örnek projelerini görmenin uygulamalarımızda yer vermemiz açısından çok yararlı olduğunu söylemeliyim' şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR'İN YERİ OLDUKÇA FARKLI

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Yerel Yönetim Uzmanı Aferdita Mekuli yaptığı konuşmada 'UNDP olarak Eskişehir'in bizim gözümüzde yeri oldukça farklı. Yerel yönetimler ve cinsiyete duyarlı çalışmalar konusunda yapılan paylaşımlar birçok belediyeye örnek olacak nitelikte. Bununla birlikte Sayın Büyükerşen'in kadın-erkek eşitliğinin sağlanması konusunda da ne kadar hassas olduğunu biliyor ve yaptığı çalışmaları yakında takip ediyoruz' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim