Şubat ayında balığa ilginin arttığını söyleyen balıkçı esnafı Hülya Akkoyun, 'Balık bu sene bereketliydi, şubat ayına da biz bereketli girdik. İstavrit bol, hamsi, levrek, çupra, küpes ve mezgit çok bol, balığımız çok bol. Şubat ayı bereketli geçiyor. Balığa ilgi de çok. Bir de balık kültürü yerleşmeye başladı. Haftada 2-3 kere balık tüketilmeli' ifadelerini kullandı. Dondurulmuş veya paketlenmiş gıdaların tazesinin yerini tutamayacağını aktaran Akkoyun, 'Biz vatandaşları bilgilendiriyoruz. Burada palamut var hakikaten değerli, kıymetli. Mezgitimiz var yararlarını anlatıyorum, çocuklu geldiğinde ona göre anlatıyorum, gözlere faydasını anlatıyorum. Bizler iletişim halindeyiz ama marketlerde bu iletişimi bulamazlar. Biz detaylı bir şekilde balığı anlatıyoruz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim