Vali Tuna'ya bu incelemelerinde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Orman Bölge Müdürlüğü Su İşleri Şube Müdürü Ergün Selvi ve diğer ilgililer eşlik etti.

İlk olarak Balıkdamı'nda incelemelerde bulunan Vali Tuna ve beraberindeki heyet, gölet etrafında bulunan Ahiler ve Yeni Doğan köy halkının sorunlarını dinledi.

'BÖLGEYE PEK ÇOK GÖÇMEN KUŞ GELİYOR'

Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası içerisinde bulunan BalıkdamıGöleti'nin bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini söyleyen köy halkı, Vali Tuna'ya taleplerini iletti. Belirli sürelerde pek çok göçmen kuşunun bölgeye geldiğini aktaran Ahiler Köyü Muhtarı Süleyman Safa, doğa turizmi açısından bölgenin bir kuş cenneti olduğunu, fakat balık türlerinin İsrail yayınları yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Doğa turizmi açısından bölgenin değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Vali Tuna, Eskişehir'i; Kongre Merkezi, Sağlık Turizmi, Arkeolojik, Kültürel ve Tarihî değerleriyle, alternatif turizm alanlarında kendini geliştirmiş bir şehir olarak nitelendirdi.

'BALIKDAMI'NDA TURİZM CANLANDIRILMALI'

Balıkdamı'ndaki hayvan türlerinin iyi tanıtılması gerektiğini anlatan Vali Tuna, 'Buradaki kuş çeşitliliğini görmek için insanların buraya gelmesini arzu ediyoruz. Hepimizin amacı elbirliği ile bu bölgeyi turistik anlamda canlandırmak. Osmangazi Üniversitemizin bu bölgede yaptığı güzel çalışmaları var. Köy halkımız, yaşadığı bazı sıkıntıları bize aktardı. Bu sıkıntıları en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Kurumlar arasında yapılacak olan işbirliği ile burada gerekli önlemler alınacak' dedi.

Vali Tuna ve beraberindeki heyet daha sonra Ballıhisar Köyü'nde bulunan Pessinus'da inceleme yaptı. Bölgede yapılan kazılar sonucu bulunan antik eserleri inceleyen Vali Tuna, yetkililerden bilgi aldı. Sanayi alanında olduğu gibi, turizm alanında da Eskişehir'in daha etkin hale getirilmesini dileyen Vali Tuna, sektörün geliştirilmesi için herkesin büyük çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.(HM)

Editör: TE Bilisim