Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Erol İpekli rektörlük senato salonunda yaptıkları toplantıyla Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali'nin önümüzdeki ay başlayacağını duyurdu.
TÜRKİYE PROJESİ
Türkiye'de tiyatro kültürünün yerleşmiş olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, 'Bu bir Türkiye projesidir. Anadolu Üniversitesi de Türkiye'nin kalbini oluşturan üniversitelerden bir tanesidir. Burada tiyatro ve sanatla alakalı öncülüğü yapmak için harekete geçmiştir. Bu bildiğimiz tiyatrolardan birtakım farklılıklara sahip konumda. Sebebi de şu: Türkiye'nin bugüne kadar bu alanda sahip olmadığı derecede ve görmediği çapta bir iş gerçekleştirecekler. Atölyeler ve çalıştaylar çapında önemli işler çıkaracak arkadaşlarımız paydaşlarıyla birlikte' diye konuştu.
OYUNLAR ÜCRETSİZ
Festivalin 18 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında yapılacağını ve ücretsiz olacağını söyleyen Rektör Çomaklı, 'Milli ve uluslararası alanda çok seçkin çalışma arkadaşlarımız, öğrencilere ve öğretim görevlileri ile birlikte önemli sunumlar ve atölyeler yapacaklar. Bunlardan bazıları özellikle hem Eskişehir halkı hem öğrencilerimiz açısından Erdal Beşikçioğlu, Mert Fırat, Ozan Güven, Onur Saylak, Şener Şen, Şebnem Bozoklu, Tuba Ünsal, Zerrin Tekindor gibi ustalarla birlikte olacaklar. Biz bu projeyle yaygın tiyatro anlayışı ve çağdaş tiyatronun gereksinimleri arasında bir değerlendirme yapma imkanı bulacağız. Uluslararası dememizin sebebi de var. Festivalimizde 7'si yerli, 3'ü yabancı olmak üzere 10 tiyatro eseri sahnelenecek' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim