Eskişehirliler gün boyunca pek çok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan eski Eti eski fabrika alanını ziyaret ederek uluslararası alanda isim yapmış pişmiş toprak sanatçılarının kente armağan edeceği heykellerin oluşum sürecine tanıklık ediyor.
YABANCI KONUKLAR
Sempozyum bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Almanya'dan - Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş şehri Treptow-Köpenick (Gudrun Kühne), Polonya (Janina Myranova), İspanya (Miguel Angel Gil Andaluz), Güney Kore (Mun Kyung Kim), Çin (Zhang Jingjing) ülkelerinden sanatçıların katılımı ile devam ediyor. Sempozyuma ülkemiz adına ise sanatçılar Ece Kanışkan, Ergün Arda, Yasemin Yarol, İsmail Yardımcı ve Tarık Kartal katılıyor.
COŞKULU KONSER
Konserler kapsamında ise Eskişehir'in sevilen müzik gruplarından Bando Midas, verdiği konserde Eskişehirliler ile buluştu. Sevilen grup, Zülfü Livaneli'den Cem Karaca'ya kadar sevilen birçok sanatçının eserlerini seslendirdi. Grubunun konser sırasında seslendirdiği oyun havalarında ve Karadeniz ezgilerinde ise coşku ikiye katlanırken, İzmir Marşı ve Es-Es Marşı'na da kalabalık ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik etti. Sempozyumda bugün Kaan Kıran, 20.30'da Eti eski fabrika alanında sahnede olacak. HM
Editör: TE Bilisim