Odunpazarı Belediyesi ile sözleşmenin bitmesi nedeniyle belediyeden alınan ve Devlet Su İşleri'ne (DSİ) verilen Kanlıpınar Göleti Rekreasyon Alanı yenilenmiş haliyle açıldı. Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Milletvekili Nabi Avcı, İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve birçok davetli katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Bakan Eroğlu'nun sözleri, sık sık 'Eskişehir seninle gurur duyuyor' sloganları ile kesildi.

ÇALIŞKAN İNSANLAR DİYARI
Açılışta konuşan ve Eskişehir'e toplamda 49 baraj ve gölet yapacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, 'Eskişehir'e çok değer veriyorum. Osmanlı'nın kurulduğu topraklar. Sanayinin ilk olarak geliştiği topraklar. Eskişehir çalışkan insanlar diyarı. 15 milyar lira yatırım yaptık Eskişehir'e. En önemlisini Başbakanımız Binali Yıldırım yaptı. Biliyorsunuz Türkiye'de ilk hızlı tren Eskişehir'e yapıldı. Burası hızlı trenlerin kavşak noktası olacak. Yollar da artık çok güzel. Bakın Afyon kaymağı gibi oldu yollar. Burada baraj ve gölet yoktu. Tam 15 tane baraj ve gölet yaptık. Şu anda 3 baraj, 4 gölet daha yapıyoruz. Ayrıca 8 baraj, 19 tane göletin de projeleri için yapım talimatı verdim. Eskişehir barajlar ve göletler diyarı olacak. Toplamda 20 baraj, 29 gölet olmak üzere toplamda 49 tane olacak. Eskişehir'e ne yapılsa azdır' dedi.

1071 BARAJ, GÖLET VE SULAMA TESİSİ
Dünyada en çok baraj ve göleti kendisinin yaptığına dikkat çeken Eroğlu, 'Biz burada sulamaya çok önem veriyoruz. Dünyadaki en çok barajı göleti ben yaptım. 451 baraj ile birincilik bende. 2019 yılının sonuna kadar tam 1071 tane baraj, gölet ve sulama tesisini bitireceğiz. Şu ana kadar 100 bin dekardan fazla araziyi sulamaya açtık. Bizim açtığımız sulama tesisleri sayesinde Eskişehirli çiftçinin cebine 47 milyon lira giriyor. Hedefimiz 200 bin dekara çıkarmak' diye konuştu.

'ORMAN FİDANLIĞINI BİZ İŞLETECEĞİZ'
Orman Fidanlığını da kendilerinin işleteceğini belirten Eroğlu, '31 tane derenin ıslahını yaptık. Pek çok köyümüz taşkına maruz kalıyordu. Ama dereleri ıslah ediyoruz. 2019 yılının sonuna kadar bunları bitireceğiz. Orta Anadolu bozkırdı. Başka illerde yok. Ama burada Orman Bölge Müdürlüğü var. Türkiye'nin en büyük fidanlığı Eskişehir'de şu an. İnşallah orayı da biz işleteceğiz. Biz daha iyi işletiriz. Ağaçlandırmaya önem veriyoruz. 63 milyon fidanı toprakla buluşturduk' şeklinde konuştu.

DÜNYA TABİAT TURİZMİNE AÇACAĞIZ
Eskişehir'i dünya tabiat turizmine açacaklarını anlatan Eroğlu, 'Eskişehir'de iki tane tabiat parkı açtık. Musaözü ve Yunus Emre. Şimdi biz burayı dünya tabiat turizmine açacağız. 1 Kasım'da bununla ilgili toplantı yapacağız. Eskişehir için tabiat turizmi mastır planı hazırladık. Eskişehir'e gelmek kolay. Yollar var, hızlı tren var, havaalanı var. Dünyanın merkezi Eskişehir' ifadelerini kullandı.

ANLIK HAVA DURUMU
'Meteoroloji Genel Müdürü de var burada. Eskişehir'e 27 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kuruldu. Televizyonlara bakmanıza gerek yok. Cep telefonunuzdan hava durumuna bakabilirsiniz. Bin 700 tane noktanın anlık hava durumunu görebileceksiniz.'

BİZZAT SİZ İŞLETECEKSİNİZ
Kanlıpınar Rekreasyon Alanı'nı DSİ'ye bizzat işletmelerini söylediğini hatırlatan Eroğlu, 'Odunpazarı Belediyesi'ne vermiştik. Sözleşme süresi dolduğu için biz aldık, hizmetlerin daha güzel olması için. DSİ burada birçok rekreasyon alanı işletiyor. Dedim DSİ'ye 'Bizzat siz işleteceksiniz.' Cumartesi, pazar, tatil demeden çok güzel hale getirdiler. Buranın emniyetini de sağlayacaklar. Gece saat kaç olursa olsun aile, çoluk çocuk rahatça girebilecek. Burası çiçek gibi olacak' dedi.

TAMAMINI DA BİTİRECEĞİZ
'Her geldiğimde bir müjde veriyorum. Orta Anadolu Gelişim Projesi diye bir proje hazırladık. Eskişehir de var bu projenin içinde. En son 7 Nisan'da geldik ve 81 müjde verdik. Benim en önemli prensiplerimden biri de takiptir. Takipteyim. 81 müjdenin 62 tanesini bitirdiler. Takip ediyorum. Tamamını da bitireceğiz.'

DÜŞÜNCENİZE SAĞLIK
Harun Karacan, 'Her zaman şehrimizle ilgili konularda hassassınız. Şehrim adına şükranlarımı sunuyorum. Yeniden yapılıp hizmete sunulmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkürler. Ellerinize sağlık, düşüncenize sağlık.'

HİÇ ELİ BOŞ GELMEDİNİZ
Nabi Avcı, 'Eskişehir'e bugüne kadar sadece Bakan olarak değil ilim adamı, akademisyen olarak hiç eli boş gelmediniz. Eskişehir'in suyuyla, ağacıyla torağıyla, çiçeğiyle iç içe oldunuz. Her zaman güzellikler getirdiniz. Kabine üyesi olarak da Eskişehir ile ilgili projelere de verdiğiniz desteklerden dolayı da çok teşekkür ederiz. Gece gündüz çalışan burayı bu güzel hale getirenlere ve talimatlarınız için de teşekkürler.' MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim