Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimler Reformu ve Yerel Yönetimler Demokrasi Buluşması programı kapsamında düzenlenen 'Kardeş Kentler, Çağdaş Kentliler' toplantısında CHP'li il ve ilçe belediye başkanları ile İzmir'de bir araya geldi. Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partili il ve ilçe belediye başkanları, İzmir milletvekilleri katıldı.
İLKLERİ YAZIYORUZ
Burada konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına 7 buçuk ayda gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, '7.5 aylık dönemde çok güzel şeyler oldu. Birlikte mücadele ettik. Büyükşehir belediye başkanlarımız belli aralıklarla bir araya geldi. Yerel yönetimlerde tarihte ilkleri yazıyoruz. Biz bugün önümüze çıkan bütün engelleri aşan belediye başkanlarıyla bir araya geliyoruz. Biz önümüzdeki tablo ne kadar ağır olursa olsun, bunları aşma yeteneğine sahibiz' ifadelerini kullandı.
ORTAK OLDU
'Başarıyı kazandık, belediye başkanlığı koltuğuna oturduk ama o başarıya kitleleri ortak etmemiz lazım' diyen Kılıçdaroğlu buna örnek olarak Başkan Büyükerşen'i gösterdi. Kılıçdaroğlu, 'Tipik örneği, Yılmaz Hocamız burada. Sayın Büyükerşen, başarıya bütün Eskişehir'i ortak etmiştir. Ve o ortaklığı yıllardır kararlılıkla sürdürüyor. Ve çemberi sürekli büyüterek. Uzun süre belediye meclisinde çoğunluğu yoktu. Bu son seçimlerde belediye meclisinde çoğunluğu sağladı. Başarıyı halka mal etmek, geniş kitlelere mal etmek evet bu benim başarımdır diye vatandaşın övünebileceği bir tabloyu ortaya koymak bizim bundan sonraki temel hedefimiz olacak. Şimdi o geniş kitlelerin bu başarıya sahip çıkması lazım. Başarı sadece belediye başkanı değil bu başarı benim de başarımdır diyebileceğimiz bir süreci yakalamak zorundayız' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim