CHP seçim çalışmaları nedeniyle birkaç hafta yapamadığı Pazar toplantılarına dün itibariyle başladı. Parti binasında gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile partililer katıldı.

31 MART'TA GÖRECEKLER
Seçim sürecinde saha çalışmalarının yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten İl Başkanı Abdülkadir Adar, '1 Nisan'da hep beraber neyi başardığımızı göreceğiz' dedi. Ülkeyi yönetenlerin doğru bilgilendirilmediğini kaydeden Adar, geçen hafta Eskişehir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini eleştirdi. Adar, 'Cumhurbaşkanı dedi ki Eskişehir'de URAYSİM'in temelini atacağız. Hepinizin bildiği gibi 'URAYSİM' 2012 yılında temeli atılan ve Alpu'da binaları inşa edilen bir alan. Bir başka söylemi ise Şehir Hastanesi yakında bitecek. Onu hizmete açacağız. Şehir Hastanesi açılalı da aşağı yukarı 3 ay oldu. Bu bilgilendirmeler ne kadar yanlış olursa toplum da o kadar yanlış yönlendiriliyor. Yine aynı partinin Büyükşehir adayı bir televizyon programında sanki 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Sayın Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan tramvaydan tutun da tematik parklara kadar tüm işleri kendisi yapmışçasına bir söylem içerisindeydi. Herhalde Eskişehirliler bu tavsiyelere kanacak durumda değildir. Kanmadıklarını da 31 Mart'ta kullanacakları oyla son derece net olarak gösterecekler' dedi.

ESKİŞEHİR
MÜCİZESİ
CHP Milletvekili Utku Çakırözer ise, 'Ülkede öyle bir iklim yaratılmış ki bizim CHP'lilerin hiçbir zaman tasvip etmediği, hiçbir zaman kullanmadığı bir üslupla gerek bizim genel başkanımıza gerek ittifak içerisinde olduğumuz İYİ Parti Genel Başkanına ağza alınmayacak sözler, tehditler, hapse attırmalar, kendini bilmez bazı densiz yazarların genel başkanımıza seni de böyle idam edeceğiz tehditleri vs. Yani ülke savaşa mı gidiyor seçime mi gidiyor insanlar bunlara baktığında şaşırabiliyor. Biz her zaman soğukkanlı, her zaman vatan sevgisi içinde olan CHP'liler biz önümüze bakacağız. Biz 31 Mart günü de sandıklara bakacağız. 31 Mart sadece Eskişehir'de değil inanıyorum ki Türkiye'nin dört bir yanında baharı hep birlikte getireceğiz' dedi. Seçimin amacının düşman yaratmak olmadığını belirten Çakırözer, 'Bu seçimin amacı ayrıştırmak da değil. Tam tersine tüm yurttaşlarımızı kucaklamak. Bu bir hizmet yarışı. Biz başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Onların becerileri, başarıları Türkiye'yi aşmış durumda' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretini anımsatan Çakırözer, 'Şehrimizde vaatlerde bulundu. Eskişehir'de yapılan güzel hizmetlere özellikle CHP'li belediyelerin yaptıkları güzel şeylere sahip çıkıyorlar. Ama işsizliğe, yoksulluğa, hayat pahalılığına sahip çıkan yok. Ama 31 Mart'ın sonunda bu acıları dindirecek anlayışa kavuşacak. Seçim günü sandıklar bu ülkenin namusu. Sandıklara sahip çıkacağız. Türkiye haritasına Eskişehir mucizesini güçlü bir şekilde kazıyacağız' ifadelerini kullandı.

SİRK ÇADIRINA BENZETTİLER
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Tüm sözler söylendi. Ancak sözlerin en güzelini 31 Mart'ta seçim sonuçlarını duymaya başladığımızda söyleyeceğiz. Herkes sırasıyla kentimize gelerek bir şeyler söylüyorlar. Bakın sıraya girdiler. Bakanlar bir bir geliyor. Herkese çatıyorlar, her şeye sinirleri bozuluyor. Çünkü 17 yıldır ülkeyi yönetemediklerini biliyorlar. Her ilde inanılmaz baskılar var. Tüm illerde üzerimize geliyorlar. Eskişehir'i sirk çadırına benzettiler. Özellikle Eskişehir'i alabilmek için tüm baskıları yapıyorlar. Ama Eskişehir halkı buna izin vermeyecek. 31 Mart akşamı toplanıp zaferimizi kutlayacağız' şeklinde konuştu.

SÖZ VERİYORUM
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Eskişehir'de girmediğimiz konut, iş yeri kalmadı ve bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnanan arkadaşlarımızın inancını boşa çıkarmayacağız. Son hafta, 31 Mart'ta zaferi elde ettikten sonra da 5 yıl boyunca halkçı, katılımcı, solcu, sosyal demokrat belediyeciliği en zirve noktasına getirmek için Odunpazarı'nda 24 saat çalışmaya şimdiden söz veriyoruz. Eskişehir belediyeleri başarılıdır. Türkiye'ye örnek olmaktadır. Hangi bakan gelirse gelsin Eskişehir'i etkileyemeyecektir. Biz korkmuyoruz, biz yoldaşlarımıza güveniyoruz. Pazar günü de sandıklara sahip çıkacağız. Sandığa gelmeyen vatandaşı sandığa getireceğiz. Türkiye'de görülmemiş farkla Eskişehir'i kazanacağız.'

YALNIZ BIRAKMAYIN
Eski milletvekillerinden Zeki Ünal ise birçok ilde İYİ Parti ile ittifak yapıldığını hatırlatarak 'Bir tek ittifak Odunpazarı'nda yok. Bu nedenle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a sahip çıkın, yalnız bırakmayın' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim