Neziha Bilen, Nilgün Demirkazık, Mehmet Gök, Berkant Taşkaya, Sevgi Özdemir, Metin Çetin, Erdal Turhan, Ümit Akpınar, Çetin Süer, Muammer Sevilen, Hatice Tutarer, Esin Ekenel, Ahmet Ekenel, Ayşe Uca, İsmail Sevincek, Ayça Duman, Özlem Bedriye, Hüseyin Geçkalmış, Emine Konakçı, Mehtap Elibüyük Özmen, Serpil Erden, Reyhan Bilgili, Süheyla Öztuna, Rahşan Keskin, İbrahim Çapa, Müşerref Parlak Baykal, Ayten Emir Hatipoğlu, Ayhan Özuzma, Mücahit Kardaş, Mustafa Erdona, Sulh Devrim Akbıyık, Zeynep Tuğba Kahya, Esra Güvendi, Osman Özenbaş, Serkan Uslu.

TORPİLLE ATANMADILAR

'Peki sıraladığım bu isimler kim?' Kadrolaşmada sınır tanımayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Proje Okulu' bahanesiyle Eskişehir Anadolu ve ETİ Sosyal Bilimler Liselerinde görevden aldığı 38 öğretmenden 35'inin ismi. Bu eğitimciler, 'yandaş' oldukları için Anadolu Lisesi öğretmeni olmadılar. Bu göreve torpille atanmadılar. Sınav kazanarak, bileklerinin hakkıyla Anadolu Lisesi öğretmeni oldular. Okullar bugün açılıyor. 'Proje Okulu' bahanesiyle Eskişehir Anadolu ve ETİ Sosyal Bilimler Liselerinde görevden alınan 38 öğretmen hala çalışacakları okullar belirlenmediği için bugün öğrencisiz açılış yapacak.

BAŞARI CEZASIZ KALMADI

Kazandıkları sınavlarla Anadolu Lisesi öğretmeni olan 38 eğitimci öğretim yılının başladığı ilk gün okulsuz bırakılarak, ikinci defa cezalandırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verilen başarılı eğitimciler meslek yaşamlarında ilk defa öğrencisiz açılış yapacak. 38 eğitimciyle ilgili ard arda yapılan haksız uygulamalar, 'Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz' sözünü doğruluyor. Kadrolaşmakta hız kesmeyen Milli Eğitim Bakanlığı Eskişehir'in en gözde okulları olan Eskişehir Anadolu (EAL) ve ETİ Sosyal Bilimler Liselerini 'Proje Okulu' ilan etti. Sonra bu okullarda görev yapan 38 öğretmeni görevden alarak, yerlerine yeni atamalar yaptı. Onların yerlerine atama yapan Bakanlık ve İl Müdürlüğü 38 öğretmene Eskişehir'de çalışacakları okul bulamadı(!)

SINAV KAZANMAK SUÇ MU?

Milli Eğitim Müdürlüğü mağdur edilen 38 öğretmene istedikleri okula verileceklerinin sözünü vermiş. Onlardan dilekçe alınmış. Mağdur öğretmenler dilekçelerinde çalıştıkları okuldan istekleri dışında görevden alındıklarını belirterek, istedikleri okulları yazmışlar. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü birbirlerinden değerli 38 öğretmeni hala atamadı. Özür grubunda olanların önce atanacağı öne sürülüyor. Böylelikle haksızlığa uğrayan öğretmenlerin iyi okullarda görev yapmasının önüne geçileceği iddia ediliyor. Ani bir kararla çalıştıkları okuldan alınan eğitimciler okulsuz ve öğrencisiz bırakılarak, ikinci defa neden mağdur edildi? Başarılı olmak, sınav kazanarak Anadolu Lisesi öğretmeni olmak suç mu?

-----------------------------------------------------------------------------------------

NOSTALJİ

HALKALI ŞEKER VE SATILMIŞ KILIÇ

Tarih 24 Aralık 1994. Yer: Tozman Düğün Salonu. Eskişehir'in sevilen sanatçısı Tevfik Eriş'in kızı Sevgi'nin düğünü var. 21 yıl önce yapılan bu düğünde Eskişehir'de doğup, büyüdükten sonra TRT Sanatçısı olan Ali Gürlü, Eskişehir'in ölümsüz türküsü 'Halkalı Şeker'i derleyen merhum Satılmış Kılıç'ta sahne alıyor. TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Ali Gürlü birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle Türkiye'de türkü severlerin gönlünde taht kurdu. 6 Temmuz 2004 tarihinde vefat eden Satılmış Kılıç 'Halkalı Şeker' ile Eskişehir'e has olan bir türküyü bizlere kazandırdı. Her 'Halka Şeker' türküsü dinlendiğinde rahmetle anılmaya devam edilecektir. 14 yıl önce Satılmış Kılıç ile Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosuyla birlikte Ankara'ya gitmiştim. Merhum Kılıç'ın da yer aldığı koro TRT'de program çekimi yapmıştım. Bu çekimde Kılıç kendi derlediği 'Halkalı Şeker'i solo olarak seslendirmişti. Son derece bilgili ve mütevazi kişiliğiyle gençlere nasıl yardımcı olduğunu gözlemledim. Eskişehirliler kendi içlerinden çıkan bu büyük sanatçıyı asla unutmayacak. Halkalı Şeker'in sözlerini köşemde yayınlayarak, Merhum Kılıç'ı rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun.

'Halkalı şeker şamfıstık/ Aman arpalar kara kılçık/ Eğer beni seversen/ Aman al çeyizi yola çık/ Halkalı şeker/ Hasiretlik çeker/ Çok sallanma sevdiğim/ Cahilim aklım gider/ Ben bu yerde haneyim/ Aman yel vurur pervaneyim/ Gidin söylen o yare/ Aman derdinden divaneyim/ Halkalı şeker/ Hasiretlik çeker/ Çok sallanma sevdiğim/ Cahilim aklım gider/ Galabak dereleri/ Aman yayılır develeri/ Kalkı da vermiş oynarlar/ Aman şu Gırka efeleri/ Halkalı şeker/ Hasiretlik çeker/Çok sallanma sevdiğim/ Cahilim aklım gider'

------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

AKP 5. Sıra Milletvekili Adayı Ali Demirel:Yetkin Ağabey, Emine Hanım Başbakan'a yakın olmasına rağmen ilk iki sıraya giremedi. Arkanda Başbakan olsaydı, kesinlikle 2. sırada sen olurdun.

AKP 4. Sıra Milletvekili Adayı Yetkin Tetik: Bırak Başbakanı, benim arkamda TOBB olsaydı, ben de ikinci sırada olurdum.

AKP 3. Sıra Milletvekili Adayı Emine Nur Günay: Ben keşke Başbakana Başdanışman olacağıma, TOBB'a Danışman olsaydım.