Diyetisyen Özge Karabağ öğrencilerin okul başarısının yanında sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmelerinin önemli bir husus olduğunu ve bu konuda ebeveynlere, okul yönetimine büyük görevler düştüğünü belirterek, 'Sabah kahvaltısı yapılan araştırmalarda; çocukların yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, bir yandan da zihinsel performanslarının artmasında, bedensel performanslarının artmasında ve okul başarılarında da çok büyük bir etmene sahip. Sağlıklı beslenme açısından belirlediğimiz kurallar var. Özellikle çocuklar bütün besin gruplarından; süt-yoğurt, et grubu, tahıl grubu ve meyve sebze gruplarından yeterli ve dengeli miktarda tüketmesi gerekiyor. Özellikle çocukların kemik ve dişlerinin sağlıklı olabilmesi için 3-4 porsiyon kadar süt grubundan, 1-2 dilim kadar da peynir grubu tüketmeleri gerekiyor. Hastalılara karşı dirençlerinin artması ve sağlıklı beslenmeleri açısından da günde 5-8 porsiyon arasında sebze tüketmelerini öneriyoruz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim