Başbakanlığın kapanması ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlanan, ardından kuruluş yönetmeliğini değiştiren, bir yıldan uzun süredir toplanmayarak basın mensuplarını mağdur eden Basın Kartı Komisyonu temmuz ayında toplandı.
GİZLİ YAPILDI
CHP'nin gazeteci kökenli milletvekili Utku Çakırözer, 'Toplantı tam bir gizlilik içinde yapıldı. Geçmiş yıllarda basın kartı komisyonunun toplanacağı duyurulurdu. Komisyonun sonuçları açıklanırdı. Ama yeni komisyonun hem oluşumuna hem de temmuz ayı toplantısının sonuçlarına dair bilgilendirme sadece basın kartı başvurusu sahipleri ile sınırlandırıldı. Bu kadar kalın bir sır perdesi içinde komisyonun üyeleri de merak konusuydu' dedi.
SARI DEĞİL
Çakırözer, 'Yeni komisyonun 9 üyesinden ikisi Cumhurbaşkanlığı'ndan, bunlardan İletişim Başkan Yardımcısı Zahid Sobacı gazetecileri fişleyen raporu ile bilinen SETA'nın araştırmacı kadrosunda bulunmuş. Komisyonun 3 üyesi ATV, Star ve Daily Sabah gazetelerinden. İki üyesi ise Anadolu Ajansı ve TRT'den. Türkiye Gazeteciler Sendikası yok. Gazeteci cemiyetleri yok. Basın meslek örgütlerinden seçilenler aynı zamanda Anadolu Ajansı ve Daily Sabah gazetesi yöneticileri. İletişim Başkanlığı akreditasyon ayıbını basın kartı komisyonunda da sürdürüyor. Basın kartı zaten artık sarı değil turkuaz. Turkuvaz Medya grubunun ağırlığı ile Basın Kartı Komisyonu da artık 'turkuvaz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim