Mecliste geçtiğimiz ay Başkan Kurt'un makam arabası ile ilgili çıkan söylentiler gündeme geldi. AKP grubu adına konuşan meclis üyesi Mustafa Özkan, geçtiğimiz ay Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un makam aracı ile ilgili bir spekülasyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: ' Bu konuda basın mensupları yazılarını yazdılar ve en sonunda sayın başkanımız bir açıklama ile konuyu sonlandırdı. A6, A7, A8 neyse bu makam arabalarının modellerinin sınırı yoktur. Burada biz başkanımız tanıyoruz, biliyoruz. Başkanımızda, bizde tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkarız. Kimsenin hakkına zarar gelmesini istemeyiz. Biz burada insanların hiçbir hakkına zarar vermeden haklarını korumak suretiyle birlikte yaşamaya devam edeceğiz.'

MHP grubu adına konuşan İnan Ersoy ise, ' Araba konusunda başkanımız gereken açıklamayı yaptı. Önceki başkanın aldığı araçta sıkıntı çıktığı, bu aracın değiştirilmesinin hiçbir masraf ve külfet getirmediğini dile getirdi. Bizde başkanımızın bu konulardaki hassasiyetine inanıyoruz' şeklinde konuştu. CHP grup sözcüsü İbrahim Arslan, yaptığı konuşmasında Madımak olayında katledilenin sadece insanlarımız olmadığını demokrasinin de katledildiğini söyledi. Anadolu Üniversitesinin ders kitaplarında ortaya çıkan durumu da nefretle kınadıklarını sözlerine ekledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, ' Sivas ve Madımak hem insanlık katliamı hem hukuk katliamıdır. Umarım bir daha böyle günler yaşamayız. Araba ile ilgili arkadaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ederim. Bu konuda gereğini söyledim. Kamuoyunda, gündem de tutmaya gerek olmadığını düşünüyorum' diye konuştu.

PARKIN İSMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Gündem maddeleri arasında yer alan Şehri Derya Parkının isminin değiştirilmesi istenmesi tartışmalara neden oldu. Kanlıpınar Mahalle sakinlerinin imza toplayarak göndermiş oldukları dilekçede parkın isminin ' Kanlıpınar Mesire ve Gölet Parkı' olarak değiştirilmesi istediği belirtildi. AKP Grup Sözcüsü Adem Kara, daha önce belirlenmiş Şehri Derya isminin tüm Eskişehir'in hafızasına kazınmış olması gerekçesi ile değiştirilmesinin uygun olmadığını söyledi. Kara, ' Böyle bir yerin isminin değiştirilmesinin abes iştigal ettiğini düşünüyorum. Eskişehir'de her önüne gelen imza toplayarak bir yerin ismini değiştirmek mi isteyecek?' dedi. MHP meclis üyesi İnan Ersoy'da parkın isminin değiştirilmesinin uygun olmadığını savundu. CHP Grup Sözcüsü İbrahim Arslan ise kullanılan üslubun yanlış olduğunu kişilerin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

USUL ESASIN KAPISIDIR

Başkan Kurt ise, ' Aslında hiç kimse abes iştigal etmez, etmiyor. Başkanlığa bir dilekçe geldiyse başkanın yetki dahilindeyse gereğini yapar. Ama yetkisi yoksa yetkili kurula getirir. Bizim bu dilekçeyi kendiliğimizden keyfi yok etme hakkına sahip değil. Yetkili kurul olan sizlerin huzuruna getirmek abes iştigal etmek ise doğru bir yaklaşım değil. Yetkili kurul bunu komisyona havale eder. Komisyonda tartışılır. Komisyonda yapılması gereken tartışmalar mecliste yapıldı. Bundan sonra belki komisyon kabul etmeyecek. Peşin hükümle hareket edilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Usul esasın kapısıdır. Usule uyacağız. Çalışma yöntemimiz usule uygun olacak' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim