AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Anemon Otel'de gerçekleşen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, 24. Dönem AK Parti Milletvekili Salih Koca ve birçok partili katıldı. Vatandaşların ellerindeki AK Parti ve Türk bayraklarını sallayarak coşkulu bir şekilde katıldığı toplantı İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından AK Parti İl Yönetiminin gerçekleştirdiği faaliyetler sinevizyon gösterisi şeklinde izlendi.
KORKMUYORUZ
AK Parti'nin milletin bağrından çıkan bir hizmet hareketi olduğunu söyleyen İl Başkanı Zihni Çalışkan, '2019 hedeflerimize yürüyoruz. Şehrimizi 2019'da Ak Belediyecilik ile tanıştıracağız. 31 Mart bizim için dönüm noktası olacak. Bakın 21 milyar liralık yatırım hükümet tarafından Eskişehir'e getirildi. Devler gibi olabilmek için karıncalar gibi çalışacağız' dedi. Necip Fazıl'ın 'Parası olan pazardan, imanı olan mezardan korkmaz' şiirini okuyan Çalışkan, 'Böyle bir teşkilatı olan seçimden korkmaz' diye konuştu.
VAATLER GERÇEKLEŞTİ
Şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir'e gelip giden siyasilerin yanlış bilgiler verdiğini belirterek, hükümetin bugüne kadar tüm vaatlerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Eskişehir'in daha önce Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini ve bu kapsamda birçok kazanım elde ettiğini, hem merkezde hem de ilçelerde ne kadar yıpranmış eser, köprü, cami, türbe varsa restore edildiğini kaydeden Avcı, 'Bakın eski stadın yeri 'Millet Bahçesi' olacak. Orası betonlaşmaya, ranta açılmayacak. Ve altına Eskişehirlilerin en çok ihtiyaç duyduğu otopark yapılacak' dedi. 2019 yılında da Eskişehir'in Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan edileceğinin müjdesini veren Avcı, bu kapsamda Eskişehir'de çalıştaylar, paneller düzenleneceğini belirtti. Avcı ayrıca bu bağlamda Eskişehir'de büyük dijital bir kütüphane kurulacağını da sözlerine ekledi.
YENİ BAŞLANGIÇ
Yerel seçimlerde ev ev, kapı kapı gezerek AK Parti'nin icraatlarının vatandaşa anlatılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Emine Nur Günay, 'Yerel seçimlerin Eskişehir'de yeni bir başlangıç olduğunun bilincindeyiz. Nasıl çalıştığımız çok önemli. Tevazu, samimiyet gayret ile 'Önce millet önce memleket' diyeceğiz. Bireysel bir çalışma olmadığını unutmayacağız. Etkili bir ekip çalışması başarıya giden yolda anahtar görevini görür' dedi.
UMUTLA YÜRÜYOR
AK Parti'nin büyük bir umutla geleceğe yürüdüğünün altını çizen MKYK Üyesi Harun Karacan, 'Yarını dahi göremeyen bir ülkenin 2071 hedeflerine emin adımlarla yürümesini gerçekleştiren, ülkeye ve millete karşı hizmette yorgunluk, bıkkınlık taşımayan bu davanın kıymetli insanları. Büyük bir davanın birer neferleriyiz. Bu dava koltuk davası değildir. Ben yoksam dava da yok diyenler en başta kaybetmiş olanlardır. Bu dava şahsi hırsları, kibri, fitneyi, kıskançlığı, önünde engel gördüğü insanları çelme atma davası değildir. Bu dava dimdik ayakta duruyor ve büyük bir umutla geleceğe yürüyor. Yine aşk ve heyecanla 2019 yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Bu yürüyüşte üzerimize düşenin en iyisini yapmaya hazırız' şeklinde konuştu.
ŞİMDİDEN MÜJDELİYOR
Eskişehir'de seçim startını verdiklerini vurgulayan Numan kurtulmuş, 'Bugün itibarı ile bu çalışmaları başlatmış oluyoruz. Eskişehir'e hükümetimizce güzel hizmetler yapıldı. Eskişehir'de Büyükşehir'e, Tepebaşı'na ve Odunpazarı'na bir belediye başkanı lazım. Sizin bugün buradaki coşkunuz, karalılığınız, hedefe kitlenmiş haliniz inşallah 31 Mart 2019'da Eskişehir'de bir Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediye başkanı olacağını şimdiden müjdeliyor. AK Parti olarak seçim çalışmasına çoktan başladık. Stratejilerimizi belirliyoruz. Aday tespit çalışmalarını başlatıyoruz. Bazı il ve ilçelerde farklı seçim stratejileri izliyoruz. İl başkanımız ve ilçe başkanlarımıza çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bizim siyaset anlayışımızı da meselenin anahtar noktası, sandık başkanı ve sandık kurulu üyelerimizdir. Sandıktaki seçmenlerimiz ile bir bire konuşacağız. Bire bir toplantılar yapacağız. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi İnsanların oyundan önemli olan önce insanların gönlünü kazanmaktır' dedi.
BEŞ ÖNEMLİ ÖZELLİK
Aday belirleme sürecinde dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, adaylarda olması gereken özellikleri sıraladı. Beş önemli özelliğin altını çizen Kurtulmuş, 'Aday tespitleri sırasında hepimiz son derece ölçülü olmalıyız. Benim komşum, benim ekibim yok. Kimsenin böyle bir lüksü yok. Bu seçimde belediye meclis üyelerimiz bile önem arz ediyor. Kılı kırk yararak seçeceksiniz. Partinin omuza basarak veya Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasına sığınarak siyaset yapma ihtimali yok. Beş önemli özelliği arayacağız; Birincisi tevazu. Tevazünün zıttı kibir. Bizim aramızda halka tepeden bakan, kibirli insanların yeri yoktur. İkinci özellik adil olmak, adaletli olmak. Üçüncü özellik ehliyet sahibi olmak. Dördüncü özellik liyakat. Yani partimizin Türkiye için yaptıklarını halka liyakat içerisinde anlatma becerisine sahip olmak. Beşinci özellik sadakat. Özellikle sadakat konusunda çok dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz'da sadakatin ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu vasıfları taşıyan insanları bulup çıkaracağız. Kim bu vasıflara sahipse, kim bir oy fazla alacaksa millette karşılığı olan kişileri bulacağız. Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesine girerek kimsenin siyaset yapma ihtimali yoktur' dedi.
MUHTEŞEM SONUÇLAR
31 Mart akşamında muhteşem seçim sonuçlarını birlikte bekleyeceklerini söyleyen Kurtulmuş, 'İnşallah Büyükşehir, Odunpazarı, tepebaşı ve diğer tüm ilçe belediye başkanlarımızı tebrik edeceğiz. Çünkü bu seçim yeni istikametteki çok önemli bir seçim. Başaracağız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim