Topkaya açıklamıştı
Siyah-Kırmızılı kulüpte 30 Mayıs 2019 tarihinde kulübün 26'ncı başkanı seçilen Osman Taş'ın dün resmi olarak istifa ettiği haberleri sosyal medyayı salladı. Daha önce istifa eden fakat 20 gün sonra geri dönen Taş, gerekli maddi kaynağı bulamadığı gerekçesi ile başkanlık ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğine dair yazıyı, noter aracılığı ile Eskişehirspor Kulübü'ne gönderdiğini Başkan Yardımcısı Mustafa Topkaya ifade etmişti.

Görevimin başındayım
Dün akşam saatlerinde telefonla irtibat kurduğumuz Başkan Osman Taş ise, görevinin başında olduğunu söyleyerek, 'Herkes kafasına göre bir şeyler yazıyor. Yok öyle bir şey. İstifa etmedim. Görevimin başındayım' dedi. Taş'ın tekrar istifadan vazgeçerek göreve devam etmesi üzerine, dün kendi arasında toplantı yaptığı öğrenilen Eskişehirspor yönetiminin, durum değerlendirmesi yaptığı ve bazı yöneticilerin istifa edebileceği gelen haberler arasında.

Çare Mehmet Özcan…
'2 Eylül Pazartesi günü Toko'nun -6 puan silme dosyasının çözülmesi gerekiyor' diyen Topkaya, 'Önceliğimiz bu dosyadan gelecek puan silme cezasının önüne geçmek. Bu dosyanın kapanması ve sırada bekleyen diğer puan silme dosyalarının önüne geçmek için gerekli olan maddi kaynağı ise, birçok kulübün transfer listesinde yer alan Mehmet Özcan'ın transferinin yapılması halinde çözebiliriz. Şu anda gelen teklifler var. Beklenilen rakama ulaşmadığı için şimdilik oyuncumuzu vermiyoruz' dedi.

Son tarih 20 Eylül
Topkaya, 'Ayrıca 20 Eylül tarihine kadar da kulüp lisansı alınması gerekiyor. İmzalarda yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Böylesine kritik bir süreçte yönetici arkadaşlarımızla göreve devam etme taraftarıyız. Puan silme dosyalarının önüne geçtiğimizde ve kulüp lisansı aldıktan sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarla oturup karar vereceğiz. Ya genel kurul kararı alacağız, ya da göreve devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim