AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, dün annesi Hatice Doğan'ın evinde, eşi Betül Doğan, çocukları Berra ile Serra, kız kardeşi Hilal Başçı ve yakınlarının katılımıyla seçim manifestosunu açıkladı. Manifestoyu annesinin evinde açıklamasının bir anlamı olduğunu vurgulayan Doğan, 'Biz Odunpazarı'nı bir ana ocağı olarak görüyoruz. Odunpazarı bu şehrin ana ocağıdır. Bu kadim şehrin büyüdüğü, ilk oluştuğu yerdir. Biz de ana ocağımızdan manifestomuzu açıklıyoruz' dedi.

HAYALLERİN
GERÇEKLEŞECEK
'Her belediye başkanının, her şehri yönetecek olan liderin bir ilkesel ve kavramsal temeli olmalıdır' diyen Doğan, 'Odunpazarı kadim bir şehrimiz. Odunpazarı demek Eskişehir demek. Eskişehir Odunpazarı'nın, Odunpazarı Eskişehir'in ta kendisidir. Biz bu inanç ve kararlılıkla önümüzdeki 5 yılda projelerimizi hangi temele dayandırdığımızı ve bundan sonra açıklayacağımız her projeyi, hizmeti dayandırdığımız bir manifesto açıklıyoruz. 5 yıldır bu manifesto için çalışıyoruz. Odunpazarı'ndaki bütün teşkilatlarımızla birlikte ilçe başkanlığı yaptığım dönemde 116 bin hanenin tek tek kapısını çaldık, vatandaşların istek ve taleplerini topladık. Biz kendi hayal ettiğimiz ne düşlediğimiz Odunpazarı değil, bizzat Odunpazarlının hayallerini eksiklerini önceliklerini ön gören bir yönetim anlayışıyla ortaya çıkıyoruz. Bundan sonra da böyle yönetmeye devam edeceğiz. Odunpazarlının hayallerini gerçekleştirmek için çalışacağız' ifadelerini kullandı.

YÖNETMEYE GELİYORUZ
Manifestonun ana kavramının başında bütünün hukukunu korumanın geçtiğine dikkat çeken Doğan, 'Odunpazarı'nda yaşayan 404 bin 267 hemşerimizin tüm farklılıklarına tüm siyasi görüşlerine bütün ayrıcalıklarına rağmen zenginlik olarak kabul ediyoruz. İşte bundan sonra hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin, Alevi'si, sunisi, kürdü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i hangi etnik kökenden olursa, hangi inançtan olursa olsun bütünün hukukunu korumaya adaletli bir şekilde bu şehir yönetmeye geliyoruz' diye konuştu.

GÜVENLİ ODUNPAZARI
Daha sonra manifestosunu açıklayan Doğan, şöyle konuştu: 'Bizler, kadim şehir Odunpazarı'nın çocuklarıyız, Eskişehirliyiz. Odunpazarı, annelerimizin el emeğidir. Annemiz kadar kutsaldır, saygıyı, annelerimiz kadar hak eder. Odunpazarı eskimeyen değerleriyle Eskişehir'in ta kendisidir. Bizi ve sevdiklerimizi, bir ana gibi, şefkatle bağrında barındıran; mavi göklerde dalgalanan al bayrağımızın gölgesinde; güvenli, huzurlu, yeşil bir Odunpazarı'nı, çocuklarımıza emanet etmek için omuz omuza, gönül gönüle çalışmalıyız.'

SON LAMBA SÖNMEDEN
MESAİ BİTMEYECEK
Bazı kaygılarının olduğuna dikkat çeken Doğan, 'Evet, bazı kaygılarımız yok değil. Üniversiteler başta olmak üzere; eğitim olanaklarımız çok arttı, ama gençlerimizin istihdamı için kaygılanıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, teknolojik yaygınlıktan kamu hizmetlerine kadar, pek çok alanda ilerleme oldu, ama şehrimizin gelişen şartlara ayak uyduramayacağından kaygılanıyoruz. Özel araçlarımız arttı, ama trafik bizi kaygılandırıyor. Ev sahibi olma oranımız hızla yükseldi, ama betonlaşma bizi korkutuyor; temizlik ve altyapı eksiklikleri şehrin daha keyifle yaşanmasını engelliyor. Ama bu şehir Odunpazarı'dır. Bizler, bütün çaresizliklerle bu şehri buralara taşımış, bitti artık denilen yerden yeniden bir vatan kurmuş milletiz. Sahip olduğumuz güçle, çok daha iyisini yapabilecekken, gelecek kaygısının yüreklerimizde yer etmesine asla izin vermeyeceğiz. Odunpazarı'nda son lamba sönmeden mesaisini bitirmeyecek kadar aşkla çalışan bir ekip oluşturmak, Odunpazarı'nın ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmektir' ifadelerini kullandı.

ORTAK AKIL VURGUSU
'Biz, milleti, şehrin müşterisi değil, patronu olarak görüyoruz' diyen Doğan şöyle devam etti: 'Odunpazarı Belediyesi'nin başkanı, millet olacaktır. Odunpazarı Belediyesi, herkese açık, ulaşılabilir, anlaşılır faaliyet ve bütçe raporlarıyla millete, yani başkanına hesap verecektir. Gelirlerini vatandaştan sağlayan ve kamu hizmeti yapan kurumlar, gelir ve giderleri tespit etmenin ötesinde, kaynakların hangi faaliyetlere harcandığını da göstermek zorundadır. Hepimiz işlerimizi yönetirken biliriz ki, her faaliyetin bir maliyeti vardır. Bir kurum gereksiz faaliyetlerde bulundukça, yapması gereken asli faaliyetlere kaynak ayıramayacaktır. Bu durumda kaynakları israf etmesi, borca girmesi, bütçe açığı içinde olması kaçınılmazdır. Ortak akıl olmadan, istişare edilmeden bir şehrin yönetilmesi zaten düşünülemez.'

ZİHİNLERDE TEMİZLİK
SÜREKLİ HALE GELECEK
'Zaman çocuklarımız için her alanda güvenli ve ümit veren bir Odunpazarı zamanıdır' diyen Doğan, 'Zaman Odunpazarı'nı sanatla, kültürle, zenginlikle şenlendirme zamanıdır. Çünkü Odunpazarı her zaman daha iyisini hak ediyor. Peki, nasıl bir yönetim yaklaşımına sahip olmalıyız? Odunpazarı, her daim temiz olacaktır. Bu konuya yaklaşımımız sadece düzenli çöp toplamak değil, Odunpazarı'nın cadde ve sokaklarının her daim tertemiz olmasıdır. Sadece sokaklarda ve caddelerde değil, zihinlerde de temizliği sürekli hale getireceğiz. Çevreye saygısı olmayan fikirlere, rant sevdasına, yeşile değer vermeyen projelere asla müsaade etmeyeceğiz. Her yatırımımızda, projemizde ve hizmetimizde; temiz düşünce, temiz Odunpazarı, ilk ilkemiz olacaktır. Odunpazarı'mızda şehrimizi kirletecek, insanımızı üzecek hiçbir faaliyete ve faile izin vermeyeceğiz' dedi.

GÜZELLEŞECEK
Kentsel dönüşümün şehrin değerleriyle olacağını kaydeden Doğan, 'Bizim için kentsel dönüşüm, kadim şehre dönüşmektir. Sadece mimari ve estetik açıdan değil; tarihi ve kültürel kökler dikkate alınarak tasarlanmış yepyeni bir şehir mimarisine kavuşmak amaçlanmalıdır. İthal değerlerle değil, değer üreten; esinlenen değil, özünü koruyan anlayışa sahip olmalıyız. Odunpazarı Evleri gibi yeni sabiteleri ve markalarıyla; tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, siyahı-kırmızısı, özgürlükçü mavisi, çevreci yeşiliyle; hoşgörülü, sıcakkanlı, modern ve güvenilir insanıyla bütünleşerek, kendi kimliğine kavuşmuş bir Odunpazarı vizyonundan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehir mimarisi, gereksiz bir trafiğe müsaade etmeyecek şekilde; sokakları, otoparkları ve en önemlisi imar planları ve ticarete yönelik fonksiyonel kümeleri ile büyüyecek şekilde, kadim değerlerimiz ışığında yeniden ele alınacaktır. Odunpazarı, beton gökdelen ya da yapışık nizam bina anlayışında değil; gerek yaşayanlarımız ve gerekse misafirlerimiz için tematik çarşılarla dolu bir şehir olarak, daha da güzelleşecektir' ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA YÖNELİK
PROJELER ÜRETECEĞİZ
Büyükşehir ve Hükümet ile tam bir işbirliği politikası izleneceğine vurgu yapan Doğan, 'Odunpazarlıların hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, şehrimizi çekim merkezi haline getirecek projelere öncelik vereceğiz. Sanayisinde yüksek teknoloji üreten, tarım projeleri geliştiren ve sanayisine entegre edebilen, istihdam sorunu olmayan bir şehre kavuşma özlemi taşıyan bütün hemşerilerimize; hayallerindeki Odunpazarı'nı, ilmek ilmek inşa etmeliyiz. Odunpazarı'nın üreteceği zenginlikte bütün Odunpazarlılar için pay olacaktır. Termalimiz, kültürel çeşitliliğimiz ve bu çeşitliliğin bizlere bahşettiği, fakat bu zamana kadar açığa çıkarılamamış, ticari değere dönüştürülmemiş zanaatımız; her şart altında üretim yapan, fakat satışta zorlanan çiftçimiz ile birlikte, her Odunpazarlının pay alabileceği ticari bir ortama kavuşulacaktır. Odunpazarı'nın saklı potansiyeli olarak, orada duran, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik projeler üreteceğiz' diye konuştu.

İYİSİNE KAVUŞACAK
'Odunpazarı, huzuru; aile, komşuluk ve sokağın birlikteliğinde sağlayacaktır' diyen Doğan, şöyle konuştu: 'Bu nedenle komşuların kaynaşması için kültürel ve sosyal etkinlikler; mahalle ve sokak merkezli düşünülecektir. Bununla beraber, Odunpazarlıların kaynaşması için düzenli kültürel etkinlikler, sosyal aktiviteler; başta çocuk ve ev hanımları olmak üzere, kültür gezileri, spor etkinlikleri öncelikli gündem olacaktır. Odunpazarı; gençlerinin, yönetime doğrudan katıldığı, meslek sahibi olarak geleceklerini ve Odunpazarı geleceğini inşa edebilmeleri için, her türlü imkanın sunulduğu bir şehir olacaktır. Çünkü şehrimizi, 10 bini aşkın sanayi ve ticaret işletmemizi ve bizlerin hayal ettiği huzurlu geleceği onlar yönetecek. Gençlerimiz geleceğe, bizlerin gayretlerinin de ötesinde hazır olmalıdır. Eğlenmek ve hoş vakit geçirmek herkesin hakkıdır şüphesiz, bir de gençlerimizin akıl ve dinamizmine daha çok ihtiyacımız olduğu gerçeği var. Gençlerin desteğine ve enerjisine ihtiyacımız var. Çok net ki, gençlerin tavsiyeye değil, anlaşılmaya ihtiyacı var. Biliyoruz ki onlar bugünkü dünyayı daha iyi anlıyor ve anlamlandırıyor. Bu nedenle gençlerimizin, yönetim erkine katılarak, bize yardım etmesini sağlayacak şartları oluşturmalıyız. Odunpazarı'nda hiç kimse mahzun ve çaresiz kalmayacaktır. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimiz, en ulvi emanetimiz olacaktır. Bütün bunları söylüyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki Odunpazarı, daha iyisini hak ediyor. Odunpazarı, her zaman daha iyisine kavuşacak. İçiniz rahat olsun.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim