Türkiye'nin CHP'li on büyükşehir belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde İzmir'de buluştu. Yerel yönetimlerin sorunlarına ortak çözüm yolları bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak için düzenli yapılan toplantıların ikincisinin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı.
YERELE DÖNDÜ
Büyükşehir belediye başkanları olarak bir araya gelmenin, deneyimleri paylaşmanın çok önemli oluğunu vurgulayan Başkan Soyer, 'Halkımız son seçimlerde, sadece yaşadığı şehri yönetecek belediye başkanını seçmedi. Bununla birlikte hakim siyasi dile, kutuplaştırma, ötekileştirme söylemlerine ve ekonominin gidişatına 'dur' demek istedi. Elbette ki altyapı, yol, su, imar ve diğer kentsel hizmetler, halen temel görevimiz. Ancak bunun ötesine geçmemizi bekleyen ve yapacağımız her çalışmada, sarf ettiğimiz her sözde, yönünü yerel yönetimlere, yani bize dönmüş bir toplum var' diye konuştu.
FİKİR ALIŞVERİŞİ
Başkan Soyer'in konuşmasının ardından on büyükşehir belediye başkanı, 'Medyada alternatif kanallara ihtiyaç var mı?', 'Ortadoğu, Dünya ve Türkiye Siyaseti', 'Büyükşehir Belediyelerinde Kır ve Kent ilişkileri', 'Tarımda Ortak Çalışma Stratejileri', 'Akıllı Kentler, Deprem, Altyapı, Ulaşım, Yerel Yönetimde Sosyal Politikalar' konularında fikir alışverişinde bulunmak üzere basına kapalı gerçekleşen toplantılarına başladı.
BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ
İzmir'de gerçekleşen toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, şu ifadelere yer verdi: 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile güzel İzmir'de bir araya geldik. Hepimiz farkındayız ki birlikten kuvvet, o kuvvetten de şehirlerimiz için güzel hizmetler doğar. Birlikte çalışacak, birlikte üreteceğiz.'
10 BAŞKAN KATILDI
İzmir Çalıştayı'na Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. HM
Editör: TE Bilisim