1 Ağustosta başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde daha önce taleplerini sıralayan KESK Şubeler Platformu, dün yaptıkları açıklamayla, görüşmelerin bir orta oyuna döndüğünü söyledi. Konfederasyonlarının emekçiler için mücadele edildiğini kaydeden Birtürk Özkavak, 'Yetkili sıfatıyla masaya oturan yandaş sendika Memur Sen daha ilk günden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileriyle aynı dili kullanarak 'başı ağrımadan emekçileri aza ikna etme arzusunu' açık etmiştir. Bakanlık ise Memur Sen'le 'al gülüm, ver gülüm' yaparak süreci sonlandırmak amacındadır' dedi.
ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR
Görüşmelerin yapılacağı ilk gün bakanlık önünde açıklama yapmak isteyen konfederasyonlarının polis saldırısına maruz kaldığını ileri süren Özkavak, 'Emekçilerin haklı taleplerini duymaya tahammülü olmayanların bu şiddetini protesto ediyoruz. Görüşmelerde Memur Sen'in meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayacağı yerde adeta yapılanları savunmuş ve övmüştür. Bu tavırları kendi üyeleri de dahil emekçilerin sosyal ve ekonomik hakları konusunda da devam etmiş, bu konu üç maymunu oynamışlar, iktidarın sendikası olma misyonunu yerine getirmişlerdir' ifadelerini kullandı.
BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Elektriğe ve doğalgaza zam yapıldığını anımsatan Özkavak, 'elektrik ve doğalgaza zam var, emekçiye yok. Biz KESK olarak insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Ranta, savaşa değil, emekçiye bütçe istiyoruz. Yerelde ve genelde diğer sendikaları iktidarın Truva atı olmak yerine emekçilerin talepleri için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim