HABER: MELTEM KARAKAŞ

2017 – 2018 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılar günler kaldı. Binlerce öğrenci için önümüzdeki pazartesi ders zili çalacak. Aileler de bu hafta okul alışverişine başlayarak kendi bütçesine uygun şekilde çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

KIRTASİYE MALZEMESİ 350 LİRA
Sonhaber Gazetesi olarak ilkokula başlayan bir çocuğun okul masraflarıyla ilgili araştırma yaptık. Buna göre yeni okula başlayan bir çocuğun içinde her türlü kalem, defter, silgi, pastel boya, sulu boya, kuru boya, oyun hamuru, beslenme çantası, su matarası vs kırtasiye malzemesi olan ihtiyaçları 350 lira. Okul çantası ise en uygunu 50 liradan başlayıp,120 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca okul üniforması ise 135 lira ile 150 lira arasında değişiyor.



'BİZİM İÇİN ÇOK PARA'

Bu sene çocuğu okula başlayacak olan Mustafa Karadağ, eşi ve çocuğu ile alışverişe çıkmış. Çarşıda bütçelerine en uygun yerden alışveriş yapmak için gezdiklerini anlatan Karadağ, 'Şuan sadece okul üniformasını aldık. O da 150 lira. Şimdi kırtasiye malzemeleri olacak. Ayakkabısı olacak. Okul çantası arıyoruz. En uygun 45 lira 50 lira arasında hep. Bizim gibi asgari ücretli için bunlar çok para. Hayat çok pahalı' dedi.
Editör: TE Bilisim