Odunpazarı Kaymakamlığı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Bir Anadolu Alpereni Seyyid Battal Gazi Bilgi Şöleni'ne Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
YAKINDA TANIYACAĞIZ
Odunpazarı'nda 10 eğitim bölgesi olduğunu söyleyen Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, 'Bölgelerimiz tarih ve kültürümüze ait birbirinden değerli yer ve kişi isimleriyle adlandırılmıştır. Değerlerimizi, kültürümüzü, tarihimizi nesilden nesile doğru ve etkili şekilde aktarmak adına yapılan birçok çalışmadan belki en küçük ama önemli bir çalışmadır isim verme. Lakin isim verip o isimleri anlatmamak, tanıtmamak adlarının tabelalarda kalmasına sebep olur. Odunpazarı Kaymakamımızın önerisiyle İsmiyle Müsemma Projesi'ni hayata geçirdik. Ve bugün burada Battal Gazi Eğitim Bölgesi'nde proje kapsamında Seyyid Battal Gazi Bilgi Şöleni hazırlandı. Bu programda Seyyid Battal Gazi'yi yakından tanıma fırsatı bulacağız' dedi.
ANLAMLI ETKİNLİK
Çok anlamlı ve güzel bir etkinliğin hayata geçirildiğini belirten Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, '2020 yılının ilk mesai gününde güzel içerikle, güzel bir hazırlıkla anlamlı bir programdayız. İsmiyle Müsemma eğitim bölgelerimizde daha önce de bu yönde etkinlikler yaptık. İlk olarak Hoca Ahmet Yesevi Bölgesi'nde çalışma yapıldı. Yunus Emre Eğitim Bölgesi'nde aynı şekilde etkinlik yapıldı. Bugün de Seyyid Battal Gazi'yi yakından tanıyacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
BÜYÜK ŞAHSİYET
Bilgi şölenine birikimiyle katkı sunan eğitimci Mustafa Özçelik ise, 'Türkiye tarihinde ilk defa Battal Gazi Bilgi Şöleni düzenleniyor. Elimden gelen desteği vermeye çalıştım. Battal Gazi alperendir. Anadolu gazileri ve aynı zamanda pek çok büyük şahsiyet burada. Türklerin Anadolu'yu yurt edinmesinde ve Osmanlı'nın kuruluşunda çok büyük etkisi vardır. Onlar sayesinde burası bizlerin vatanı oldu. Ruhları şad olsun' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim