Kutlama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlama töreninde 'İyi ki varsınız' şeklinde slogan atan vatandaşlara seslenen konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Sizler iyi ki varsınız. Her şeyin ötesinde bütün kıymetlerin de ötesinde son derece kıymetlisiniz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Artık Odunpazarı'nın Büyükşehir Belediye meclisine gelecek konularında bize 5 sene kök söktürüp, haklı haksız bütün projelere hayır çekenler artık seslerini çıkaramaz hale geldiler. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Hiç şüphem yok ki Odunpazarı bir yıldız gibi bu önümüzdeki 5 sene parlayacaktır' dedi.
ÇİÇEK GİBİ MEMLEKET BIRAKACAĞIZ
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'Biz de bugün itibariyle ilk görevimize başladık. İnşallah biz de önümüzdeki 5 yıl içerisinde Seyitgazimizi tarihin, kültürün merkezi yaparak oradan ilimize göç değil de ilçemize göç alır duruma getirebilmek için çalışacağız' diye konuştu. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Bugün uzun bir süre yapmış olduğumuz uğraşın semeresini aldık. Yasal olarak da tescil edildi. Hayırlı uğurlu olsun. Emekleriniz ve katkılarınız için teşekkür ediyorum. Önümüzde 5 yıl gibi uzunca bir süreç var. Bu süreçte Eskişehir halkına en iyi hizmeti verebilmenin çabasını yaratacağımızdan şüpheniz olmasın' ifadelerini kullandı. Rakiplerine büyük fark atarak tekrar Han Belediye Başkanlığına seçilen Erdal Şanlı, 'Türkiye'ye, Odunpazarı'na, Eskişehir'e baharı getiren Eskişehir'in güzel insanları. Baharı getirdik. Hocamızın önderliğinde yemin ediyoruz ki, söz veriyoruz ki Eskişehir'in sesini dünyaya daha iyi duyuracağız, daha da geliştireceğiz. Çiçek gibi bir memleket bırakacağız' dedi.
HALKLA İTTİFAK BÜYÜYECEK
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmalarına teşekkürle başladı. Kurt, 'CHP seçim çalışmasında 24 saat kapı kapı çalışan değerli arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Nihayet 4 aylık bir seçim maratonunun sonuna geldik. Bugün mazbatalarımızı aldık. Yeni görevimize başlıyoruz. Önümüzdeki 5 yılın birlikte yönetileceği, halkla birlikte karar verileceği ve halkın düşüncelerinin önemseyeceğini bir ikinci dönem olacak. Bu dönemde biz Türkiye'ye örnek olmayı hedefledik. Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar. Odunpazarı Bölgesinde çalışan CHP Odunpazarı İlçe başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizleri onurla ve gururla temsil ettiler ve birlikte çalışmanın hazzını tattırdılar. Odunpazarı Seçim Komitesinden çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, çünkü onları organizasyonları ile bu zafer elde edildi. Odunpazarı'nda asıl teşekkürü Odunpazarı halkına ediyorum. Çünkü biz halkın ittifakı ile bu seçimi kazandık. Bizde başka ittifak yoktu. Bizde halk vardı. AKP'li olup da bize oy veren hemşerilerimize teşekkür ediyorum. MHP'li ve İYİ Partili olup da bize oy veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizim dışımızdaki sol ve sosyalist partilerdeki hemşerimize teşekkür ediyorum. Onların gayreti desteği ve çabasıyla bir halk ittifakını oluşturduk. Bu ittifak önümüzdeki 5 yıl içerisinde artarak, gelişerek ve büyüyerek devam edecek' diye konuştu.
BİZE SALDIRANA SALDIRIRIZ
Odunpazarı'nda seçim sürecinde rakiplerine karşı saygı gösterdiklerine vurgu yapan Kurt, 'Demokrasinin gereği olan hak arama ve düşünce ifade etme özgürlüğünü sonuna kadar destekledik ve bize yapılan hakaretleri, saldırıları ve haksızlıkları onların acemiliğine verdik. Biz herkese saygı gösteriyoruz, herkese saygı duyuyoruz ve herkesin de bize bu hakkı teslim etmesi gerektiğini söylüyoruz. Ben yapınca doğru başkası yapınca yanlış mantığı ile hareket ediyorsak yanlış başlar. Hakim karar verirken partiye göre karar veriyorsa bu iş yanlıştır ve hukuka göre karar vermelidir. Hukuk neyi emrediyorsa ona göre karar verecektir. A partisi itiraz edince olur B partisi itiraz edince olmaz, böyle bir mantık, usul yoktur. Biz buna rağmen avukatlarımızın hukuki bilgisi ve zekasıyla bu gün buraya geldik. Avukatlarımızın çabası ve mücadelesi bizim hakkımızın yenmesini engellemiştir. Biz önümüzdeki 5 yıla bakacağız. Önümüzdeki 5 yılda ne yapacağız. 25 tane büyük projeyi vizyon proje olarak sunduk. Bu projeleri gerçekleştireceğiz ve kimse buna engel olamayacak. Herkesle iyi ilişki kurmaya hazırız. Herkesle oturup Eskişehir ve Odunpazarı'nın yararına konuşmaya hazırız. Yeter ki iyi niyetli olsun, yeter ki geçtiğimiz 5 yılda ki gibi saldırılarla karşılaşmayalım. Bize saldırana biz de saldırırız ve hiç kimseden de korkumuz yok' ifadelerini kulandı.
BİZE KUTUYU AÇTIRMAYIN
Seçim süreci boyunca terbiyelerini bozmadıklarına dikkat çeken Kurt, 'Biz seçim süreci boyunca terbiyemizi bozmadık ve gaza gelip de bir takım şeyleri söylemedik. Hiç kimse bize kutuyu açtırmasın. Bizi eleştirmek için önce arkana bakacaksın. Eğer arkanda bir şey yoksa gel karşıma. Ama Eskişehir'de verilemeyen hesaplar ortadayken, yapılan kanunsuzluklar, hukuksuzluklar, usulsüzlükler ortadayken sütten çıkmış ak kaşık gibi 'bizim oyumuzu çaldılar' 'bize haksızlık yaptılar' bunları geçeceksiniz. CHP'liler hiçbir biçimde gönül çalmaktan başka bir şey çalmazlar. CHP'lileri hiç kimse hırsızlıkla itham edemez. Bunu şiddetle reddediyorum ve aynaya bak diyorum. Aynaya bak, göreceksiniz kim ne çaldı, kim ne haksızlık yaptı, kim demokrasiyi katletti. Bize bulaşmaya kalkmayın zararlı çıkarsınız' diye konuştu.
HALKIN YÖNETİMİYİZ
Konuşmasında Eskişehirlilere ve özellikle Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına seslenen Kurt, şöyle konuştu: 'Buradan Eskişehirlilere sesleniyorum. Odunpazarı Belediyesinde asla ve asla adaletsizlik olmaz. Olmayacak. Odunpazarı Belediyesi'nin Başkan Yardımcılarına ve Müdürlerine sesleniyorum. Asla çalışanlara adaletsizlik yapmayacaksınız. Adaletsiz davranan müdürün hesabını görmek benim birinci görevim. 5 yıl boyunca hiç kimsenin siyasi görüşüne müdahale etmedim. Odunpazarı Belediyesinde yasal olarak siyaset yapma hakkı olan bir tek ben varım. Ben hiçbir çalışanımıza siyasi görüşünü sormadım. Şimdi çalışanları da uyarıyorum. 5 yıl bu toleransı gördünüz. Ama bir kısmınız bize biraz yamuk yaptınız. Şimdi o arkadaşlarıma sesleniyorum. Onlar kendilerini biliyor. Seçim sürecinde bize ihanet edenler bavulları toplasınlar. Bundan sonra Odunpazarı Belediyesinde halkçılık dışında hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Biz halkın yönetimiyiz. Biz Odunpazarı'nda yaşayan 400 bin kişinin yönetimiyiz. 400 bin kişiden bir teki bile gelip de bir müdürümüzden şikayetçi olursa müdür arkadaşım kusura bakmasın. İyi niyet esastır, asıldır fakat iyi niyet suiistimal edilmemelidir. Bunu çalışanlarımıza söylüyorum. Hiç kimse de korkmasın. Benden hiçbir zaman hukuksuz bir davranış olmaz fakat hak edene de hak ettiği gibi davranacağız bu dönem. Biz sizinle aldık burayı. Siz olmasaydınız burası başkalarına geçecekti. Başkalarına geçseydi burası hesap verilemez bir yer olacaktı. Tıpkı ötekilerinde olduğu gibi. Bunu engellediniz. Allah hepinizden razı olsun. Çalışanlara tekrar sesleniyorum. Yorum yapacaksanız vatandaşın lehine olan yorum yapacaksınız.'
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt seçim zaferi kutlamak adına kurban edilecek danayı Eskişehirspor'a verdi. Danayı Eskişehirspor'un 2.Başkanı Mehmet Kahya teslim aldı. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim