BAYRAM SEVİNCİ ACIYA DÖNÜŞMESİN

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi denetimleri yoğunlaştırarak güvenliği sağlıyor, vatandaşlara da sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için uyarılarda bulunuyor.

Sayılı günlerin kaldığı Ramazan Bayramı dolayısı ile çevre yolları ve şehir içi trafiğinde yoğunluklar bir hayli arttı. Trafik ekipleri de, buna bağlı olarak denetimlerini arttırdı. Ekipler, gece gündüz demeden yaptığı uygulamalarla kazasız bir bayramın geçmesi için çabalıyor. Durdukları her aracı kontrol eden ekipler, sürücüleri de emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları gerektiği konusunda uyarıyor.

UYARILARA DİKKAT

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Yakup Çolak araç içerisinde sadece sürücünün değil, herkesin emniyet kemeri takması gerektiğine dikkat çekerek, 'Bayram tatilleri 9-10 gün süren bir süreç ve genelde uzun yolculuklara çıkıyor vatandaşlarımız. Dinlenmiş olarak yola çıkmaları gerekiyor vatandaşlarımızın, dinlenme sürelerine de dikkat etmeleri gerekiyor. Yolda kısa süreli molalar vermesi gerekiyor, üç saatten fazla süreyle araç kullanmamak gerekiyor. Araç içerisinde mutlaka herkesin, sadece sürücülerimizin değil, tüm vatandaşlarımızın emniyet kemerlerini kullanmaları gerekiyor. Sadece uzun yolculuklarda değil kısa mesafelerde de emniyet kemeri hayat kurtarır. Emniyet kemeri kullanımı trafik kazaların ölüm ve yaralanma riskini yüzde 43 ila yüzde 65 arasında azaltmaktadır' şeklinde konuştu.

Sürücülerin gündüz yolculuk yapmalarının da daha uygun olacağını da aktaran Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Yakup Çolak, ölümlü kazaların en çok 03.00 ile 05.00 saatleri arasında meydana geldiğini hatırlattı. (İHA)

Editör: TE Bilisim