Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş merkezlerinde hareketlilik başladı. Kendisine ve ailesine bayramlık alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar bütçelerine uygun olanını bulmak için mağazaları dolaştı.
PİYASA CANLANACAK
Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı piyasayı değerlendirdi. Kurban Bayramlarında genellikle son 2-3 gün kala canlılık olduğunu ifade eden esnaf Fevzi Beysel, 'Ramazan gibi 10-15 güne dağılmıyor. Şu an için gidişatımız iyi. Fiyatlar geçtiğimiz yıllara göre ister istemez biraz oynuyor. Biz bunu minimize etmeye çalışıyoruz, kendi karlarımızdan vermeye çalışıyoruz. Yüzde 10-15 gibi bir artış var. Erkek ve kadın ayakkabıları 40-70 lira aralığında. Umudumuz var. Son iki günde bütün piyasaların daha canlı olacağına inanıyorum' dedi.
İŞLER AÇILIYOR
Vatandaşların maaşlarını almalarını beklediklerini kaydeden esnaf Ömer Saray, 'Şu anda genel anlamda bir sakinlik var ama maaşları bekliyoruz. Genelde Kurban'da son üç gün hareketli oluyor piyasalar. Geçen yıllara oranla fiyatlarda birazcık artış var. Dolardaki artıştan kaynaklı. Bir çocuk ayakkabı, alt üst, çamaşır, çorap dahil 100 liraya giyiniyor' şeklinde konuştu. Esnaf Vedat Çakır, 'İşler yeni yeni açılıyor. Fiyatlar 40 liradan başlıyor. Ramazan Bayramı'na göre daha uygun. Kotlar 90 liraya kadar var. Tshirtler ise 15-45 lira aralığında. Şu anda genelde kapri ve kotlar tercih ediliyor. Biraz daha tatile yönelik. İnşallah son dört beş gün müşterilerimizi bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Durumun beklentilerinin çok altında olduğunu söyleyen esnaf Şengül Dertli de 'Fiyatlar geçen yıla göre çok fazla artış olduğu için insanların da alım gücü tabi ki düştü. O yüzden piyasa durgun. Ürünlere göre değişmekle beraber ortalama bir kişi 100 liraya giyinebilir. Satışlardan hiç umudum yok' dedi. HM
Editör: TE Bilisim