Semt pazarında stant açan mahalleli kadınlar, çevredeki vatandaşlara seslenerek baz istasyonun kaldırılması için imza atmaya davet etti. Mahallede kanser riskini arttırdığı ve bu baz istasyonlarına bağlı bir kişinin de yaşamını yitirdiğini öne süren kadınlar, odalarının karşısına konulan baz istasyonlarının bir an önce kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Mahalle halkından da aradıkları desteği bulan kadınlar, onlarca imza topladı.

ÇATI KATINDA
Konuyla ilgili mahalle sakinleri ve mağdurları adına açıklama yapan Mine Tanrıkulu, iki apartman dairesinin çatı katlarında bulunan baz istasyonlarının tehlike boyutlarına dikkat çekerek, 'Akarbaşı Mahallesi, Akgül, Arısoy, Köprü sokak olmak üzere bu sokaklara bağlantısı olan tüm anayol ve ara yollarda mevcut tüm apartman sakinlerinin yaşam alanı olduğu bir yerde tüm cep telefonları veri istasyonlarının burada iki apartman dairesinin çatı katlarında 9 adet baz istasyonun ne kadar tehlikeli olduğu takdirlerinizdedir. Sürekli tepemizde baz istasyonlarıyla yaşamadan temiz hava sahası isteme hakkımız vardır' ifadelerini kullandı.

İMZA KAMPANYASI
Tanrıkulu, kendisinin de kanser tedavisi gördüğünü vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
'Son 5 yıl içerisinde baz istasyonlarının olduğu çatının hemen karşısındaki apartmanda kanser vakaları artmış ve çoğu kişi evlerini terk etmiştir. Lise öğrencisi bir genç hayatını kanserden kaybetmiş ve 2 kişi çevresel faktörlerden kaynaklı kanser tedavisi görmektedir. Medeni yasa, komşuluk hukuku bakımından kişilerin gayrimenkul kullanmasına sınırlamalar getirmiştir. Medeni yasanın bu maddesine göre, bireylerin komşuluk haklarına dayanarak, komşularından bu istasyonu kaldırmasını istemeye hakkımız vardır. Bu amaçla Odunpazarı Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi Mavi Masaya başvurulmuş ve kaldırılması amacıyla imza kampanyası başlatılmıştır.' İHA
Editör: TE Bilisim