Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, 'Sürdürülebilir kalkınma ve bölgesel işbirliği alanında faaliyet gösteren BEBKA, kamu, özel sektör işbirliğini geliştirmek, merkezden tahsis edilen kaynakların, yerelde etkin kullanımını sağlamak noktasında hedefleri hayata geçirme çalışmaları yapmaktadır. Eskişehir, bugüne kadar BEBKA'nın açtığı teklif çağrılarına 197 başvuru yapmış, bunlardan da 46'sı başarılı olup destek almaya hak kazanmıştır. Bu sayının daha da artacağını umuyorum' dedi.
2014 yılı mali destek programı kapsamında, Eskişehir'in daha fazla destek alması için proje hazırlığına yönelik olarak kurumlara yardımcı olacaklarını belirten Tuna, ' Eskişehir'in daha fazla proje hazırlaması konusunda arkadaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Kurum, kuruluşlarımız ve STK'larımızı proje yazma anlamında teşvik ediyoruz. 2014 mali destek programı kapsamında 5 başlık belirlenmiş durumda ve 50 milyon TL'lik bir destek verilecek. Bu destek tutarı, bugüne kadar verilen mali desteklerden daha fazladır' şeklinde konuştu.


'Eskişehir artık proje yazmayı öğrendi'
BEBKA 2014 mali destek programlarının Tanıtım ve açılış toplantısında konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise, 'Kalkınma ajansları, kurum ve kuruluşlar bir yerden bir yere gelsin diye kuruldu. Bizim asıl hedefimiz, 2023 büyüme hedeflerini yakalamak olmalıdır. Bu hedefleri yakalamak için de epey yol almak lazım. Yüzde 4'lük büyüme oranlarıyla bu hedefi yakalayamayız. Hedefe ulaşmak için bana göre en az yüzde 7 büyüme lazım. Bunu yakalamak içinse sermaye ve yetişmiş insan gücü gerekir. Ama ne yazık ki bu konuda sınıfta kalıyoruz. BEBKA'nın 2014 yılı mali destek programları kapsamında verdiği 50 milyon TL'lik hibe belki çok fazla bir rakam olmayabilir fakat hiç olmazsa çekirdek, maya oluşturacak kısmı sağlamış olur' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim