Bölgesel kalkınma alanında planlama ve yönlendirme faaliyetlerinin yanı sıra proje teklif çağrıları ile projelere desteğini sürdüren BEBKA, toplam 50 milyon TL bütçeli beş başlıktan oluşan 2014 yılı Mali destek programlarında hem KOBİ'lerin hem de kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini destekleyecek. BEBKA tarafından geçtiğimiz kasım ayında kamuoyuna duyurulan ve 21 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru kabulü yapılan programlara, Eskişehir ilinden Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 29, Kırsalda Ekonomik Gelişim Mali Destek Programına 7, İş Birliği ve Gelişim Mali Destek Programına 14, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına 4 ve Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programına 17 olmak üzere toplam 71 proje başvurusu yapıldı.
Eskişehir ilinden yapılan 71 proje başvurusundan; 12'si Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında, 3'ü Kırsalda Ekonomik Gelişim Mali Destek Programında, 7'si İş Birliği ve Gelişim Mali Destek Programında, 2'si Çevre Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında, 5'i Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programında olmak üzere toplam 29 proje, 65 ve üzeri puan alarak başarılı bulundu.
Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programından 5 proje ise başarılı olmasına rağmen değerlendirme puanlarına ve toplam program bütçesine göre yedek listede yer aldı.
Eskişehir ilinde asil listede yer alan projelere 13.7 milyon TL destek verilecek olup eş finansman ile birlikte 23.7 milyon TL lik proje hayata geçirilecek. Bu yıl açıklanan sonuçlarla birlikte 2010 yılından itibaren BEBKA tarafından toplam 98 milyon TL bütçe tahsis edilen proje teklif çağrılarında, 947 proje başvurusundan 249 proje destek almaya hak kazandı.

Editör: TE Bilisim