Eskişehirspor ile yollarını ayıran Ertuğrul Sağlam, düzenlenen toplantı ile takıma veda etti. Kulüp yöneticileri ve basın mensupları ile bir araya gelen Sağlam, yaptığı veda konuşmasında 'Gelecek adına Eskişehirspor benim takımım oldu' dedi. Sağlam, sporun içinde başarısızlıkların da bulunduğunu, ve takımın başarısız bir durumda olduğunu görünce üzüleceğini kaydederek, 'Dolayısıyla bundan sonraki dönemle alakalı 1,5 senelik dönemde yaşadığımız sıkıntıların bundan sonraki dönemde de yaşanmaması adına da biraz da olsa hakkım varsa isteklerim ve dileklerim olacak. 1,5 yıllık dönem içerisinde çok sevdiğim ve değer verdiğim başkanımız ve yönetimle beklentilere fazla karşılık veremedik ama çok uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Çok güzel mücadeleler orta koyduk. Kötü günlerimiz de oldu. O kötü günlerde başkanımız ve yönetimimiz olsun bırakın bizi incitecek sözü, bu konuyu ima edecek bir davranış ve bakış bile görmedik. Rahat ettirmeye çalıştılar, bizi ama sizler de biliyorsunuz ki onların da sırtında dağ gibi bir yük var' dedi.

'ÇALIŞTIĞIM YERİ VE KULÜBÜMÜ SAHİPLENMEYE ÇALIŞTIM'

Taraftarın ve camianın kendisinde beklentisinin hep yüksek olduğunu aktaran Sağlam, şöyle devam etti:

'Yani ben bugüne kadar çalıştığım bütün kulüplerde olduğu gibi burada da çalıştığım yeri ve kulübümü sahiplenmeye çalıştım. Önümüzdekilerle yetinmeye çalıştık, bize sunulanla bu işi yapmaya çalıştık. Arada bir çoğunuzdan yorumlarınızda sitemi de işittim, duydum. Bir yerde imkanlarınız belli ise ya oradan gideceksiniz ya da o imkanlarla yetinmeye çalışacaksınız. Bu kadar genç takımla mücadele etmenin avantajları olurken dezavantajları da karşımıza çıkacaktı, bunu da bekliyorduk. Bu dönem içinde taraftarımızdan, camiamızdan ve basın mensuplarından biraz daha hoşgörü, sabır ve anlayış bekledik ki, bu süreci biz Eskişehirspor'un geleceği açısından daha az sıkıntı ile geçip, daha sonraki dönemde daha büyük hedefler kovalayacak Eskişehirspor'un altyapısını oluşturalım istedik. Benim bir şanssızlığım şu oldu; bir Anadolu takımını şampiyon yapan antrenör apoletiği ile gelince taraftarımızın ve camiamızın beklentisi de çok yüksek oldu. '

'TAKIMIN DAHA YÜKSEK POZİSYONA ÇIKACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM'

Sağlam, basın mensuplarına ithafen konuşarak, 'Son günlerde şehirde takımın geleceği ile alakalı olumsuz bir algı oluşturmaya, insanların üzerine hava yansıtılmaya çalışılıyor. Bu takım şuanda küme düşme kotasının altında ve üstünde 5 takım daha var. Buradayken yaşadığımız hakem şanssızlıklarını alabileceğimiz birçok puanın çeşitli sebeplerle verilmediğini ve oynadığımız şanssız maçları da düşündüğümüz zaman devre arasında yapılacak bir-iki takviye ile bu takımın öyle bir sıkıntıyı yaşayacağını ben düşünmüyorum ve daha yüksek pozisyona çıkacağına yürekten inanıyorum. Sizin de taraftarı ve kamuoyunu yönlendirirken bu gerçekler ışığında yönlendirmenizi istiyorum' diye belirtti.

'ALDIĞIM KARARI ESKİŞEHİRSPOR'UN MENFAATİ İÇİN VERDİM'

İstifasının Eskişehirspor için daha iyi bir gelecek oluşturacağına inandığını dile getiren Sağlam, 'Gönül çok daha fazlasını vermek istiyordu, daha büyük mutlulukları hep beraber yaşamayı istiyordu ama yaşadıklarımız, oluşan durum ve ortam, taraftarın ve camianın beklentisi maalesef bizim antrenör olarak makus talihimiz, işi bir yere kadar getiriyor ki orada iyi düşünmek ve kendi kariyerinizi bir kenara bırakıp, kulübün geleceği ile alakalı çok radikal karar vermek zorunluluğuna itiyor sizleri. Biz de bunu yaptık. ' ifadelerini kullandı.

'ŞEHİRDE YETERLİ DESTEĞİ GÖREMEDİK'

Takıma ilk geldiği zamanki beklentilerinden söz eden Sağlam, 'Başlarken şöyle bir beklenti içerisindeydim; bir Anadolu kulübüyüz, bir Anadolu şehrinin takımıyız. Bu gibi şehirlerde takımın başarısı için bazı şartların bir araya gelmesi gerekiyor. Bunu ben defalarca dile getirdim. Kulübün içerisinde bir bütünlük, ekonomik anlamda başarıyı destekleyecek bir yeterlilik, tesisi ve altyapısıydı, şehir olarak bu işe gönül verip, bu işi kent hareketi haline getiremezsek başarı bizim için hayalden öteye gitmez. Şehrin ileri gelenleri bu işe sahip çıkıp bir ucundan tutup, bu konuda ellerinden geldiğince çaba göstersinler istedik. Valimize teşekkür etmek istiyorum, elinden geldiğince katkı sağlamaya çalıştı, ama diğer şehir destekleri ile ilgili açık konuşmak gerekirse yeterli desteği gördüğümüzü söyleyemem' şeklinde konuştu.

'TARAFTARIN İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMASINI İSTİYORUM'

Eskişehirspor'a geldiğinden bugüne kazandığı dostluklardan ve takımın taraftarından isteklerini sıralayan Sağlam, 'Taraftar dedik iyi günde kötü günde bizi desteklesin, taraftar da elinden geldiğince bu iş yapmaya çalıştı ama zaman zaman onların da motivasyonu bozuldu. Belki beklentilerinin yüksek olması, o beklentiye karşılık bulamadığı için motivasyonları bozuldu ama ben taraftarımızdan bundan sonraki dönem için şunu istiyorum; iyi günde, kötü günde, kazanırken, kaybederken, 90 dakika bitene kadar görevlerini layıkıyla yerine getirmesini istiyorum. Şehrin genelinin takımına sahip çıktığına şahit olmadım. Bu konuda bu şehrin biraz daha şapkasını öne koyup kendi muhasebelerini yapması gerekiyor. Kariyerim adına katkı yapacak futbola adına değerler üretemedik ama kendi hayatıma ve geleceğime katkı sağlayacak çok güzel insanlar tanıdım, dostluklar edindim. Bu konuda ben çok şanslı hissediyorum kendimi, çünkü hayatta para kazanabilirsiniz, şöhrete ulaşabilirsiniz, kariyer yapabilirsiniz ama hakikaten dost kazanmak çok kolay bir iş değil. İnşallah hayatımın bundan sonraki döneminde katkı sağlayacak değerler bunlar' diye konuştu.

'ESKİŞEHİRSPOR'UN GELECEĞİ İÇİN DAHA FAZLASINI VERMEYE ÇALIŞALIM'

Eskişehirspor'un menfaati için elinden gelen katkıyı sunacağı sözünü veren Sağlam, şunları kaydetti:

'Bu şehirde ayrılacağım. Takımdan da bugün itibariyle ayrılacağım ama şunu içtenlikle söylemek istiyorum; Eskişehirspor artık benim takımımdır ve bundan sonraki dönemde de Eskişehirspor'un menfaati için elimden ne katkı geliyorsa bunu seve seve yapacağım ve başarısı için de dua edeceğim. Son cümlem ise şu olacak; lütfen Eskişehirpor için, Eskişehirspor'un geleceği için daha fazlasını vermeye çalışalım.' (İHA)

Editör: TE Bilisim