Asılan imam hatip yazısının kaldırılması için gün boyu okul önünde nöbet tutan veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterdi. Kendilerinin bugüne kadar hiçbir şekilde bilgilendirilmediğini ileri süren veliler, 'Durup dururken neden okulumuz imam hatip okulu oldu. Biz çocuklarımızı düz okula yollarken bir gecede değişen tabela yüzünden şimdi imam hatip okuluna yollamış oluyoruz' dedi. İmam hatip yazısının kaldırılması için okul önünde imza kampanyası başlatan veliler yetkililerden yardım istedi.
UYGULAMA DOĞRU DEĞİL
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Aile Birliği'nden Dilek Sarı, 'Mahallemizin ve velilerimizin böyle bir talebinin olmamasına rağmen, alelacele hiç kimseye danışılmadan okulların kapatılmasına iki ay kala böyle bir kararın alınması ve uygulamaya konulması doğru değildir. Üstelik ortaokulumuzun kapasitesi hali hazırda doluyken, sadece şube açıyoruz denmesi bile sınıflarımızın mevcutlarını daha da arttıracak ve eğitim öğretimin kalitesi düşecektir' dedi.
KUTUPLAŞMA OLACAK
Tabelanın ek binaya asılmasının ana binada ise okul adının eski şekilde kalmasına anlam veremediklerini söyleyen Dilek Sarı, 'Kaldı ki bir okul içerisinde aynı binada, farklı iki okul türünün açılması ve iki farklı müfredatın uygulanması pedagojik açıdan uygun değildir. Bu uygulama öğrenciler ve veliler arasında ayrışmaya ve kutuplaşmaya neden olacaktır' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim