Dr. Bildirici, yaptığı değerlendirmede merkezde görevli obezite sorumlu hekimi, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık görevlisi ve koordinatör eşliğinde hastaların toplam 6 aşamalı bir tedavi yöntemiyle kalıcı, bilinçli ve sürdürülebilir bir biçimde kilo kaybı sağladığını, sağlıklı yaşam bilinci kazandırılmasının amaçlandığını anlattı.
300 HASTAYA HİZMET
Dr. Yaşar Bildirici, 'Merkezimiz ilk olarak 5 Aralık 2018 tarihinde hasta kabulüne başlamış olup, 300'ün üzerinde hastaya hizmet vermektedir. Obezite programı toplam 6 modülden oluşmakta ve asgari 1 yılda tamamlanmaktadır. Obezite programının temeli sağlıklı beslenme, psikoterapi ve egzersize dayanmaktadır. Kişide kalıcı bir yaşam tarzı değişikliği amaçlanmaktadır. Kilo verme modüllerine geçmiş toplam 230 hasta için belirlenen hedef kilo kaybı 4 bin 150 kilo, ulaşılan yaklaşık hedef kilo verimi 1 tondur' dedi.
SAĞLIĞIMI KORUDUM
Hastaneye obezite cerrahi ameliyatı düşüncesiyle geldiğini kaydeden Nurhayat Hanım; Obezite Merkeziyle tanışması ve davranışsal psikoterapilerle 118 kilodan 95 kiloya inerek; cerrahi fikrinden vazgeçtiği gibi sağlığını ve davranışlarını kalıcı olarak koruyabileceği inancıyla tedavisine devam edeceğini söyledi. İHA
Editör: TE Bilisim