Büyük Halk Yürüyüş programının ilk günü tamamlandı. Yürüyüş programı kapsamında 'Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş' ekibi Odunpazarı Belediyesi'nden İnönü'ye hareket etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç İnönü'deki yürüyüş öncesinde İnönü Kaymakamı Enver Özderin ve İnönü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez'i ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Başkan Kurt ve yürüyüş ekibi İnönü Karargah Müzesi ardından Akpınar Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. Diğer şehitliklerin gezilmesinin ardından ekip 8 km'lik bir yolun ardından Metristepe'ye vardı.

TARİH BİLİNCİ

Metristepe şehitliğini ve anıtını ziyaret eden ekip burada konaklamak üzere çadırlarını kurdular. Metristepe'nin ve TBMM'nin öneminin anlatıldığı gecede Başkan Kurt yürüyüş ekibini yalnız bırakmadı. O dönemin savaş koşulları, o zamanlarda çekilen telgraflar, Çerkez Ethem isyanı, Eskişehir, İnönü ve Metristepe'nin detayları tarih bölümü öğrencileri tarafından slayt gösterileri eşliğinde ekibe anlatıldı.

KURTULUŞ TÜRKÜLERİ VE TİYATROSU

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkez'inden gelen müzisyenler tarafından Kuvay-i Milliye türküleri söylendi. Tiyatro öğrencileri, 1. İnönü Zaferinin tanıklarının hikayeleri, Nazım Hikmet şiirleri ve 12 farklı kaynaktan toplanan hikayeler ve o dönemin belgelerinden derlenen kendi yazdıkları oyunu sergiledi. (HM)

Editör: TE Bilisim