Sivrihisar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali' karnaval havasında gerçekleşti. Binlerin katılım sağladığı festivalde renkli görüntüler oluştu. Festivalde çocuklar için oyun alanları bulunurken, ilçenin lezzetleri de kurulan stantlarla çeşitli il ve ilçelerden gelen vatandaşın beğenisine sunuldu. Ayrıca, festivalde katılan vatandaşlara 5 ton sucuk ikramı yapıldı. Vatandaş Sivrihisar'ın meşhur sucuğunu tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 5 tonluk sucuk 3 saatte tükendi. Radyo programcısı Hilal Özgani'nin sunuculuğunu yaptığı festivalde, Mithat Körler ve Derya Uluğ seslendirdikleri şarkılarla vatandaş coşturdu.



KÖRLER'E SAAT KULESİ
İlk olarak sahneye çıkan Eskişehir'in önemli ismi Mithat Körler, sevilen parçalarını seslendirdi. Körler, Eskişehirspor'un başarılarının bu şekilde sürmesi halinde Play-Off'a kalarak lig atlayacağını vurguladı ve söylediği Eskişehirspor marşı ile katılımcıları coşturdu. Körler'in konseri sonrası sahneye çıkan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Körler'e Sivrihisar'ı temsil eden Saat Kulesi maketini hediye etti.



DAĞIN ETEĞİNDE KONSER
Mithat Körler konseri sonrasında sahne alan Derya Uluğ ise festival alanını dolduran vatandaşın kulaklarının pasını sildi. Birbirinden güzel parçalarını seslendiren Uluğ, ilk defa bir dağın eteğinde konser verdiğini belirterek Eskişehir'e gelmiş olmaktan ve Sivrihisar'da konser vermiş olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Konser arasında sahneye çıkan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar'ın sembolü olan Nasreddin Hoca biblosunu Uluğ'a takdim etti.
Festivale AK parti Milletvekili Emine Nur Günay, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç katıldı.

MARKA
YAPACAĞIZ
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, etkinliğin çok önemli olduğunu kaydederek, 'Ben bu tür etkinlikleri halkın birbiriyle kaynaşması, buluşması için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum başta Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü olmak üzere. İnşallah bu yıllar boyunca devam edecek bir festival. Hem yerel değerlerimizi tanıtıyoruz, marka yapacağız diyoruz. Bir yandan farkındalık oluştururken hem yerel hem ulusal, inşallah uluslararası boyuta da çıkarız. Bu anlamda ben çok değerli buluyorum' dedi.

SİVRİHİSAR
ANLATILMALI
MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 'Sivrihisar halkıyla beraber olduk. 31 Mart seçimleri var. İttifaka destek olmak için buradayız. İnşallah iyi sonuçlar alacağız. Sivrihisar'ın anlatılması lazım. Katılım güzel, hava da güzel. Sivrihisar'ın daha da büyümesi lazım. Üreten arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız, markalaşması için gayret göstereceğiz inşallah her şey daha güzel olacak' diye konuştu.



EKMEĞİMİZİ
PAYLAŞIYORUZ
Vatandaşlara en iyi günü yaşatmak için ekibiyle birlikte mücadele verdiğini kaydeden Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, 'Bugün Sivrihisar daha bir güzel, daha bir canlı, daha bir neşeli. Sizlerle daha mutluyuz biz. Rabbim sizlerle olan birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah. En kötü günümüz hep beraber böyle olsun inşallah' dedi. Festivalin 2017 yılında başladığını hatırlatan Yüzügüllü, 'Geçen sene de tüm hazırlıklarımızı yapmıştık ama nasip olmadı. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Çok şükür ki bugün burada çok kıymetli misafirlerimizle beraber sucuklarımızı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Çok güzel bir katılım var, gelen tüm misafirlere çok teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.



OLAĞANÜSTÜ
EV SAHİPLİĞİ
Sivrihisarlı hemşerilerini tebrik ederek sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı da 'Neredeyse Türkiye'nin her yerinden hatta yurtdışından misafirlerin olduğu festivali böyle başarıyla, ağız tadıyla başlatıp bitirdikleri için yüreklerine sağlık. Sivrihisarlı hemşerilerimizin olağanüstü güzel ev sahipliği vardı. Bizim de söylediğimiz tam da buydu; Biz 1 Nisan'dan itibaren Eskişehir'in tüm dış ilçelerinin her birini bir marka yapmak istiyoruz' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim