HABER: MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP) üyeleri akşam saatlerinde Alpu ve Tepebaşı Mahallelerinde yer alan kahvelere giderek vatandaşları termik santralle ilgili bilgilendiriyor. Geçtiğimiz gün 7. mahallede bilgilendirme toplantısı yapan Platform üyeleri, Yakakayı Mahallesinde toplantısını yaptı. Biz de yaş ortalamasının 50 ile 60 arası değiştiği kahvede bulunan 30 yaş altı gençlerle termik santral hakkında konuştuk.Yakakayı Mahallesinde yaşayan gençlerin isimleri 23 yaşındaki Cafer Eker, 28 yaşındaki Emir Süzen ve 21 yaşındaki Metin Tahsin. Gençler politik olarak AK Parti'ye yakın olduklarını ve gençlik kollarına üye olduklarını söylüyor. Aralarından Cafer Eker ise mahallenin gençlik temsilcisi. Gençler kömürlü termik santrali istemiyorlar ve buna siyasi parti ayrımı yapmaksızın karşı çıkılması gerektiğini düşünüyor.

BU YÖREYE ZARARI OLUR
Yakakayılı gençler kömürlü termik santralin farkına Alpu Ovası'nda kömür arama çalışmaları yapılırken varmışlar. Araştırma için gelen jeoloji mühendisleri kendilerini uyarmış ve 'Bu yöreye zararı olur. Sizi bitirirler' demiş. Hatta örnek olarak da Afşin Elbistan'daki termik santrali göstermişler. Bundan dolayı gençler tedirgin olduklarını anlatıyor.

TEPKİMİZİ GÖSTERMELİYİZ
Sosyal medyada termik santrale karşı örgütlendiklerini fakat başka bir şey yapamadıklarını belirten gençler, 'Mühendislerle konuştuk ama bu kadar büyüceğini bilmiyorduk. İş ciddiye binince de kendi aramızda örgütlenmeye başladık sosyal medyada. Ne bir yürüyüşe ne bir farklı etkinliğe katılamadık. Biz bir şekilde tepkimizi göstermek istiyoruz. Oturduğumuz yerden 'hayır' demek istemiyoruz. Bu şekilde olmaz. Bir araya gelirsek, tepkimizi gösterirsek ses getirir. Ki yöre halkından bir müsaade alınmadı. Bakın araştırmalara göre 10 ton pancar alırken 3 ton pancar alınacak deniyor. Bizim zaten masraf 5 ton. Neden zarar edelim? 1 ton zarar etsek bizi etkiler bu' diyor.

Editör: TE Bilisim