DEĞİŞİM ZAMANI
Toplantının açılış konulmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 15 belediyenin 15'ini de alacak güçte olduklarını vurgulayarak, '31 Mart'ta inşallah Eskişehir'in tamamını AK belediyecilikle tekrar tanıştıracağız. Şehrimize AK belediyeciliği tekrar getireceğiz. Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışacağız. 31 Mart değişimin ve dönüşümün zamanı olacak. Teşkilat olarak ayrı düşmeden, bıkmadan, yılmadan, seçime odaklanarak tüm gücümüzle çalışacağız' dedi.

GÜVENCEMİZ SİZLERSİNİZ
Ardından sahneye davet edilen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 2002'den bugüne girilen tüm seçimlerden yenilenerek, güçlenerek çıktıklarını kaydetti. Sakallı, '31 Mart yerel seçimlerinde de halkımızın desteğiyle yenilenerek ve güçlenerek çıkacağız. 31 Mart akşamına kadar her gün bir önceki günden daha çok koşarak, her gün bir önceki günden daha çok çalışarak hedefe doğru kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Bu seçimlerde ülkemizin en köklü siyasi akımları AK Parti, MHP ve BBP yine bir araya geliyor. Genel başkanlarımız düzeyinde gerçekleştirilen bu iş birliğinin tabanda da karşılık bulmasından bahtiyarım. Aslında AK Parti, MHP ve BBP iş birliğinin bu üç partinin tabanlarından çok daha geniş kesimlerin de teveccüh göstermesi, yaptığımız işin ne kadar doğru, ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bizim şehrimiz her zaman ayrıcalıklı bir şehir oldu. Eskişehir ruhu girişimci enerjisi ve uyumuyla fark yaratan insanların şehridir. Bu şehrin elde ettiği başarıların ardında Eskişehirliler vardır. Marifet sizdedir, marifet Eskişehirlilerdir. Yapmaya, inşa etmeye, ihya etmeye ve imar etmeye geliyoruz. En çok da Yunus'un dediği gibi gönüller yapmaya geliyoruz. Çünkü biz, Yunus'un şehrindeyiz. Yunus'un hemşerileri için hizmet gereklidir, ama Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yeterli değildir. O halde gönüller kazanmak da hizmet yapmak da önemli ve anlamlıdır. Şehrimizin bugünden itibaren çok önemli bir geleceğe hazırlamak için canla başla çalışacağız. Çocuklar, öğrenciler, gençler, hanımlar, engelliler ve yaşlılar ve tüm halkımız için şehrimizin tüm alt ve üst yapı sorunları çözecek, mamur bir şehir haline getireceğiz. Daha fazla üreten, daha fazla istihdam sağlayan, daha fazla katma değer yaratan bir şehir meydana getireceğiz. Daha şeffaf, daha adil, daha hareket kabiliyeti yüksek, daha çalışkan, daha hizmet önceliklerini şehrin ve hemşerilerinin ortak aklı ile gerçekleştiren şehrimizi, kültürün, sanatın, sporun başkenti haline getirecek bir belediyeciliğin bu şehrin enerjisiyle birlikte hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu şehrin imkanları ve dinamikleri bu şehrin sorunlarını çözmeye yeter. Bu anlamda en büyük güvencemiz de sizlersiniz. Sizlerin de beni mahcup etmeyeceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.

YAKIŞACAK
Milletvekili Nabi Avcı, şehrimize yapılan yatırımlara dikkat çekerek, '18 yılda hükümetimizin AK parti iktidarının Eskişehir'imize yaptığı hizmetleri teker teker saymaya kalksam uzun süre konuşmam gerekecek. AK Parti bugüne kadar Eskişehir'e 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktardı, yatırım yaptı. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, kültürde, hayatın bütün alanlarında 18 yılda merkezi hükümet, AK Parti iktidarı tarafından çok büyük hizmetler yapıldı. Merkezde belediyelerimizin olmadığı dönemde de sanki belediye varmış gibi Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı üzerinden daha sonra vakıf üzerinden şehrimize birçok kalıcı eser kazandırıldı. Bütün ilçelerimize kültür merkezleri inşa ettik. Eskişehir eğitim alanında en önde gelen şehirlerden biri haline geldi. Ama yetmiyor. Bize Eskişehir'de belediyeler lazım. Eskişehir'e belediye lazım. Eskişehirlilere belediyeler lazım. Yapılan, yapılmayan, yarım kalan, başlamış bitmemiş, bütün işler tamamlanacak. Onlara yenileri ilave edilecek. İnşallah Eskişehir'den ilk müjdesi verilen Eskişehir projesi olan Millet Bahçesi projemizin üzeri bahçe altı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhan Sakallı tarafından otopark yapılacak. Bu seçimlerde aday tespit çalışmaları sırasında pek çok arkadaşlarımız aday oldu, gönüllü oldu. Ama atasözümüzde söylendiği gibi, gelin ata binmiş ya nasip demiş. Dolayısıyla bu işler bir nasip, hizmet işidir, bir yarıştır. Fakat sonuçlar açıklandıktan sonra artık hepimiz adaylarımızın arkasında tek vücut, birlik içerisinde daha da güçlenmiş olarak MHP kadrolarıyla birlikte Eskişehir'imize gerçekten yakışır belediyeleri kazandırmış olacağız' diye konuştu.

TANIŞTIRAMIYORUZ
AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere 31 Mart'ta tekrar ders verileceğini belirterek, '31 Mart'ta yazacağımız tarihin gizli kahramanları sizler olacaksınız. 14 ilçe belediye başkan adayımıza ve Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza bu yolda başarılar diliyorum. Eskişehir artık son kararını verdi. Biz yıllardan beri Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni AK belediyecilikle tanıştıramadık. Azimliyiz Eskişehir Büyükşehir Belediyesini AK belediyecilikle tanıştırmaya kararlıyız. İlçe belediyelerinin de tamamını Cumhur İttifakı'yla kazanmaya hazır mıyız? 31 Mart'a kadar gece gündüz demeden, ötekileştirmeden Eskişehir'deki tüm seçmenlerimize hem gönlümüzü hem kollarımızı açmaya mecburuz' ifadelerini kullandı.

İŞTE KESİN ADAYLAR
Konuşmaların ardından belediye başkan adayları sahneye çıkarak toplu fotoğraf verildi. Kesinleşen listeye göre Cumhur İttifakı'nın adayları ise şu isimlerden oluştu: 'Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, Alpu Belediye Başkan Adayı Rafet Demirtaş, Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, Beylikova Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık (MHP), Han Belediye Başkan Adayı Vedat Çeliker, İnönü Belediye Başkan Adayı Kadir Bozkurt, Mihalgazi Belediye Başkan Adayı Zeynep Akgün, Mahmudiye Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Çam, Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Hasan kalın, Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, Mihalıççık Belediye Başkan Adayı Ali Yörük (MHP).' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim