AK Parti'nin tek başına kazanamayacağını düşündüğü büyükşehirlerde MHP ile ittifak yapacağı ve bu iller arasında Eskişehir'in de olduğu iddia edildi. İddialar üzerine konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bizim için hava hoş. İttifaklı olsun, ittifaksız olsun, biz Eskişehirli seçmenin karşısındayız. Geçmişten bu yana geliyoruz' dedi.

KENDİMİZİ GÖSTERİRİZ
İttifak olması durumunda seçim sonucunun değişmeyeceğini belirten Büyükerşen, 'Biz hali hazırdaki 5 belediyemizin sayısını daha da arttıracağız. Kırsaldaki ilçelerden bir bölümünü daha alacağımız muhakkak. Tamamını demiyorum, hayalperestlik olur. Muhakkak ki Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu teşkil edecek kadar belediyeye sahip olacağız. Biz kendimizi kırsalda da gösteririz. Yeter ki hükümet taraflı hareket etmesin. Hükümet de kaldı mı ki? Başbakansız bakanlar var. Bizimle ilişki nasıl olacak, belli değil. Ama normal, inatlaşmayan, hukuki, adil bir şekilde hizmet vermeye niyetli bakanlıklar ve devlet gücü olursa biz köyleri şehrin mahallesi haline getirecek sistemi hiç olmazsa kurarız. 'Sonuna kadar yaparız' demiyorum ama başlatırız. Ecevit'in 'Köy Kent' projesini bugünkü şartlara göre kurabiliriz' diye konuştu.

İHTİYACIMIZ YOK
24 Haziran seçimlerinde SP ile ittifak yaptıkları hatırlatılan Büyükerşen, 'SP Genel Başkanı ittifak yaptıkları halde bazı ilçelerden belediye başkanlıklarını isteyecekleri' yönündeki soruya, 'Bugün için böyle bir ihtiyacımız yok. Ama parti merkezimizin görüşleri doğrultusunda bize tavsiyeler olursa yerine getirmeye çalışırız' diye cevap verdi.

TABANI KİMSE TUTAMAZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise 'Eskişehir'de AKP- MHP ittifakı çok zor. Eskişehir'de MHP'nin tabanını kimse tutamaz. MHP'nin tabanı, çok aklıselim, ileriyi görebilen, Atatürk'ünü seven insanlarla donanmış bir grup. Bu insanlar, bu kenti kim doğru yönetecekse onun yanında olup, ona oy verirler. Kendi adayları yoksa veya kendi adaylarının kazanacağını tahmin etmiyorlarsa, oylarını bu şehri iyi yöneten kişilere verirler' dedi.

ADAY BULAMIYORLAR
AK Parti'nin Eskişehir'de çok ciddi sıkıntısı olduğunu ileri süren Ataç, 'Aday bulamıyorlar. Aday bulamadığı için her türlü ittifaka giriyor. Koalisyonlardan çok dert yanan, kötüleyen kişi şimdi hangi parti ile ittifak yapacağını şaşırdı. Çok sıkıştılar, bunda da haklılar. Anketler AKP'yi yüzde 37'lerde gösteriyor. Önümüzde daha 4 ay var, bu zamanda çok şey değişecektir' ifadelerini kullandı.

VAY HALİMİZE
CHP'de ön seçim seslerinin yükselmesinin sorulduğu Ataç, 'Partiler içinde bu tip şeyler olabilir. Kimsenin düşüncesini küçümsemek veya yok saymak mümkün değil. Arkadaşlarımız haklı olabilirler. Ama önseçim eğer delege bazında yapılırsa atamadan daha kötüdür. Koca Eskişehir'i 400 delege yönlendirecekse vay bizim halimize. Üye bazında önseçim yapılacaksa ben varım' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim