TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ve Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, 2.Eskişehir Kitap Fuarı'nı ES TV ekranlarında canlı yayınla değerlendirdi. TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ve Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş 2. Eskişehir Kitap Fuarı'nı değerlendirdi. Fuarın iyi gittiğini söyleyen Seçer, 'Okumak lazım. Kalkınmış ülkeler içerisine girebilmek için, sanayimizde hız kazanmak için, inovasyona da hız vermek için okumak lazım. Yaratıcı beyinlere sahip olmamız lazım. Farklı düşünen, farklı hareket eden, dünya kültürlerini bilen, dünya sanayisine, bilim teknolojiye hakim gençler yetiştirmemiz lazım. Bunun da yolu okumaktan geçiyor. Biz istiyoruz ki bu fuar bütün bölgenin fuarı olsun ki öyle de oluyor. Bölgesel fuarları bu yıl ulusal fuar haline getiriyoruz, ulusal fuarları da uluslararası fuar haline getiriyoruz. Uluslararası ziyaretçiler bu yıl artacak. Özellikle Eskişehir'in markaları fuarlardan kazansın istiyoruz. Herkesi Pazar akşamına kadar fuara davet ediyoruz' dedi.
2020'DE 11 FUAR
Geçen yılki fuar ile bu yılki fuarı karşılaştıran Seçer, 'Dün itibari ile geçen yıla oranla yüzde 20 artış vardı. Bu bizim için sevindirici. Bir fuar 4-5 yıl içerisinde oturur. Yazarlara ilgi çok güzel, Bütün söyleşilerde salonlar dolu. 200 yazarın imza günü var' dedi. 2020 yılında 11 fuar yapılacağını açıklayan Seçer, 'Anadolu'da fuar merkezleri içerisinde 11 fuar zannediyorum ki bizi 9'uncu sıraya taşıyacak. 1 yıl sonra 9'uncu sıraya girmek hiç fena değildir diye düşünüyorum. İş birliklerinden de çok memnunuz' şeklinde konuştu.
GELİN FUARI GÖRÜN
Fuarı gezen Başkan Kesikbaş fuarı çok beğendiğini belirterek, 'Müthiş bir fuar. Benim için de çok büyük bir keyif oldu. Fuar başarılı geçiyor. Burada gençleri de görüyorum. Mutluluk verici, gençlerin yoğun bir şekilde ilgisi var. Ben buradan bütün Eskişehir'e de seslenmek istiyorum. Gelin bu fuarı görün. Kitap çok çok okumamız gerekiyor. Söylüyoruz ya 'çok üretelim, çok üretelim' çok okumamız gerekiyor. Çok düşünmemiz gerekiyor. Çünkü inovatif ve kreatif olabilmemiz için çok okumamız gerekiyor. Çok değerli ve Eskişehir'e de katkıda bulunan bir fuar. Özellikle hafta sonu bütün herkesi fuara bekliyoruz' diye konuştu.
AŞ VE İŞ GETİREN
HERKESİ SEVİYORUZ
Fuarcılığın Eskişehir'in turizmine önemli bir katkısı olduğunu söyleyen Kesikbaş, 'Esnafa etkileri oldukça fazla olacaktır. Önümüzdeki 3-5 sene içerisinde Eskişehir'in ekonomisine, sanayisine ve ticaretine çok büyük katkılar sunacaktır. Ama fuarcılık bugün koy yarın allık bir iş değil. Uzun vadeli bakmak lazım. Sadece Eskişehir'den değil dünyanın her yerinden insanları buraya getirmek lazım. Eskişehir'den al Eskişehir kazansın. Aş ve iş getiren herkesi çok seviyoruz. O yüzden de Tüyap fuarcılığı destekliyoruz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim