Odunpazarı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediyenin İller Bankası, özel bankalar ve kamu bankalarından kredi alınması için Başkan Kazım Kurt'a yetki verilmesi ile ilgili maddeye AK Partili meclis üyeleri karşı oy kullandı.
MEVZUATIN ÜSTÜNDE
Belediyenin fazlasıyla borçlandığını söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, borçlanma talebinin yasal mevzuatın üzerinde olduğunu belirtti. Cari borçların ödenmesi için yüksek oranda borçlanmanın doğru olmadığını vurgulayan Yapıcı, '28 milyon borcu neden alıyoruz? Odunpazarı neden borç yükü altına giriyor? Neden cari borçları ödemek için yüksek faizle borçlanıyoruz? Bu borçlanma projeye, yatırıma bağlı bir borçlanma değil. Cari giderler için yüksek oranda borçlanan bir konu. Sayısal çoğunluk sizde. Kendiniz çalın kendiniz oynayın' diye konuştu. CHP'nin 2014 yılında belediyeyi aldığında 88 milyon borcu olduğunu vurgulayan Yapıcı, 'Geçenlerde biz bu görevde olduğumuz dört yıl içinde daha önceki belediyelerden daha çok iş yaptık dediniz. Şöyle baktım; yeşil alanı artırmadınız, yeni düğün salonu, pazar yeri yapmadınız. Ama bir şey yaptınız. Borcu artırdınız' şeklinde konuştu.
HER TÜRLÜ HESABI VERİRİZ
Yapıcı'ya yanıt veren Başkan Kurt ise, 'Nisan ayında faaliyet raporlarımızı Eskişehir'in önüne çıkaracağız. Neyi yapıp yapmadığımızı Eskişehirliler görecek. Saz, caz, festival de lazım alt yapı çalışması da lazım. Hepsini yapıyoruz. Biz 2014 yılında teslim aldığımızda 135 milyon lira borç vardı. Elimdeki rakamlar burada. Şu an ise 145 milyon lira borcumuz var. Afaki rakamlarla insanları kandırmayın. Çok bağırdığınıza değmez' dedi. CHP'li Mahmut Süzen ise belediyenin 18 milyon 900 bin lira borçlanmasının yeterli olduğunu söyledi ve CHP olarak teklif sundu. Başkan Kurt da, 'Bizim 189 milyon 358 bin lira gelirimiz var. Bunun yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde borçlanabiliriz' diyerek belediyenin 18 milyon 900 bin lira borçlanması oy çokluğu ile kabul edildi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim