Çalışmalar yaptık
Bir otelde basın açıklaması yapan ekipte söz alan Doç. Dr. Adnan Sevim, grup olarak birlikte hazırladıkları metni okudu. Metinde şu ifadeler yer aldı; 'Eskişehirspor'umuzun halen içinde bulunduğu vahim durum herkesin malumu olup bu konuda artık uzun söze gerek yoktur. Onun için bundan sonra gündem çözüm odaklı olmalıdır. Eskişehirspor'umuzun yönetimine talip grup olarak bizler de uzun bir süredir çözüme yönelik, ciddi bir çalışma yaptık ve yol haritasını belirledik. Çalışmamızın amacı; bilgili, birikimli ve güçlü bir yönetimle maddi nedenlerden kaynaklanan sıkıntıları giderecek ve Eskişehirspor'umuzun Süper Lige çıkaracak süreçleri ortaya koymaktadır.

Kucaklayan bir yönetim anlayışı
Bununla birlikte, başarı sağlamamız için; basın, spor camiası, gelmiş geçmiş tüm Eskişehirspor yöneticileri ve başkanları ile Eskişehirspor'umuzun cefakar taraftarlarının bir bütün olarak yönetimimize maddi değil, manevi destek vermeleri büyük önem taşımaktadır.
Eskişehirspor sevgisi, hepimizin ortak paydasıdır. Bu çerçevede herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışına sahip olacağımızın bilinmesini isteriz.

Ödemeleri düzenli yapacağız
Kulübümüzün önündeki en önemli sorun olan borçları konusunda gerekli çalışmaları yaptık.
Bu çerçevede futbolcuların alacaklarını en hızlı bir şekilde tasfiye edeceğiz. Ayrıca kadroda olan futbolcularımıza prim ödemelerimizi düzenli bir şekilde yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar konusunda ilgili mercilerle ön görüşmelerimizi yaptık. Çözümü her bir kurum bazında formüle etmiş durumdayız.

Sponsorlar hazır
Kulübümüzden alacakları olan diğer kişi ve kurumlar için kimsenin hakkı kimsede kalmaksızın, karşılıklı olarak bir miktar fedakarlık yaparak tasfiyeyi sağlayacağız. Tüm ödeme konularını; gerek sponsorluk ön sözleşmesi yaptığımız firmaların desteği gerekse de kendi kaynaklarımız ile tüm sıkıntılarımızı aşacağımızı, yönetime talip oluşumumuz adına siz sayın basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyururuz.

Ankara-İstanbul destek mekanizması
Kulübümüzün borcunun 180 milyon TL civarında olduğunu bilerek bu göreve talip olmamızın temel sebebi; öncelikle kendi imkanlarımız, daha sonra sponsorlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve özellikle de Ankara-İstanbul merkezli çevremizin olağanüstü teşviki ve desteğidir. Zaten böylesi bir destek mekanizması olmadan kulübümüzün bu haliyle yaşatılabilmesi adeta bir mucize olur.

Hedef önce ligde kalmak
Hedefimiz bu yıl için; önce ligde kalıp sonra Play-Off'u zorlayarak Süper Lig'e yükselmektir.
Bunun için ara transfer döneminde mevcut oyuncularımıza ilave olarak, büyük kulüplerin kulübümüze uygun yetenekli oyuncularını Eskişehirspor'umuza kazandırma konusunda ön hazırlığımızı ve temaslarımızı yapmış durumdayız.

Başka Eskişehirspor yok
Bu arada, bugünden sonra transfer yasağı başladığından dolayı mevcut kadronun ara transfere kadar korunmasının ve bu çerçevede son dakikada hiçbir futbolcumuzun başka kulüplere transferinin yapılmaması kesinlikle zorunludur ve büyük önem arz etmektedir.
Önümüzdeki günlerde yaşanacak tüm gelişmelerin Eskişehirspor'umuza, Eskişehir'imize, tüm Eskişehirspor taraftarları ve gönüldaşlarına hayırlar getirmesini diliyoruz.
Zaman birlik zamanı, başka Eskişehirspor yok.'

Tasarruf mevcut yönetimin
Açıklamanın ardından soru-cevap kısmına geçildi. Bir gazetecinin, 'Mevcut yönetim tarafından alınmış bir genel kurul kararı yok. Neye istinaden böyle bir açıklama yapıyorsunuz?' sorusunu Doç. Dr. Adnan Sevim şöyle yanıt verdi, 'Eskişehirspor'un içinde bulunduğu malum durum nedeniyle kamuoyuna böyle bir çağrı yapıyoruz. Yönetim devam etmek isterse edebilir. Bu oluşum hiçbir şekilde yönetimin şu anki işine karışmıyor. Bundan sonraki süreçte tasarruf mevcut yönetimin.'

Futbolcu satılmasını istemiyoruz
'Mevcut yönetimle görüştünüz mü?' Sorusuna ise verilen yanıt şuydu, 'Kendileriyle bir takım temaslarımız oldu ama çok ileri düzey değil. Eskişehirsporlu bazı futbolcularının satılması konusunda ciddi duyumlarımız var. Hiçbir futbolcunun satılmaması konusunda duyarlılığımız ifade etmek istiyoruz.'

Cemil Turan yönetimde olacak
'Yönetimde yer alan isimler kulübe üye mi?' şeklindeki soruya ise Sevim şöyle yanıt verdi, 'Bu oluşumun temel amacı Eskişehirspor'u içinde bulunduğu durumdan kurtararak kurumsallaştırmak. Kurumsallaşmış, borçsuz ve bir üst lige çıkmış kulübe yeni gelecek yönetimlere bırakmak istiyoruz. Başkanlık ve yönetim kurulu listesinde mutabakata varılmış durumda. İsimler belli. Spekülasyonları önlemek için bu isimleri açıklamayı uygun bulmuyoruz. Fenerbahçe'nin eski gol kralı Cemil Turan yönetimimizde yer alacak. Bir özel bankanın üst düzey yöneticiliğini, genel müdürlüğünü ve yönetim kurulu başkanlığını yapmış olan Bahri Bakaç. Uluslararası düzeyde bankalarla işbirliği içerisinde. Bakaç yönetim kurulumuzda finans işlerine bakıp bize destek verecek.'

Yönetimle görüşeceğiz
Sevim, 'Mevcut yönetimin alacağı her karara saygılıyız ancak vicdanen tasarrufta bulunacakları an Eskişehirspor'un lehine bir tasarrufta bulunmalarını arzu ediyoruz. Bir başka -6 puan cezası gelmemesi için yönetimle görüşeceğiz. Bir an önce olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yapılması gerekenleri yapacağız. Bunlar için parasal kaynaklar gerekli. Bununla ilgili önlemler alındı. Araştırmalar yaptık ama sporcularla herhangi bir görüşmemiz olmadı.'

Herkes başkan olabilir
Doç. Dr. Sevim, 'Yönetim kurulumuz içinden herkes başkan olabilir, henüz alınmış bir karar yok. Eskişehirspor son zamanlarda kongre yapmaktan dolayı hem maddi hem de manevi olarak artık yıprandı. Biz bu kongrenin son kongre olması konusunda kararlılığımızı ortaya koyduk' dedi.

'15 milyondan fazla paramız hazır'
Bir gazetecinin kulübün şu an için 15 milyon TL gibi bir paraya ihtiyaç duyduğunu belirtmesi üzerine Sevim, '15 milyon TL'den daha fazla paramız hazır. FIFA dosyalarını çözmek adına olsun, futbolcu ödemeleri olsun, devre arası transfer bütçesi olsun hepsi şuan hazır' ifadelerini kullandı.

Yönetime adayız
'Ankara ve İstanbul gibi illerden sponsorluk anlamında ciddi destekler var' diyen Sevim, 'Ama bunları bugün değil Genel Kurul'dan sonra net bir şekilde açıklarız… Maddi olarak olsun bilgi birikimi açısından olsun yönetim kurulumuzdaki ciddi isimleri göreceksiniz. Genel Kurul kararı alınmaz ve bir -6 puan silme cezası daha gelirse takım kalan bütün maçları kazansa dahi ilk 6'ya giremeyebilir. Mevcut yönetimin bir adım atması gerekiyor. Onlar Genel Kurul kararı aldığı tarihte biz adayız' diye konuştu.

En büyük kötülük olur
'Ciddi bir altyapı oluşturmak istiyoruz' diyen Sevim, 'Bize göre problemli olan dernek ve kulüp arasındaki sorunu çözme istiyoruz. Yönetimle görüştüğümüzde hiçbir oyuncunun satılmamasını rica edeceğiz. Eskişehirspor'a şu süreçte yapılacak en büyük kötülüklerden biri olur' şeklinde sözlerini noktaladı.
Editör: TE Bilisim