Şimşek teşekkür etti
Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan Genel Kurul'da çoğunluk aranmadı. Genel Kurul'u açan Divan Başkanı Mesut Şimşek, 'Öncelikle Samsun'da güzel galibiyet alan futbolculara, teknik heyete, taraftara ve Sinan Özeçoğlu başkanlığındaki yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Sevincimizin yanında üzüntümüz de var. Kulübümüzün ikinci kaptanı Agop Mehmet'i kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz' dedi.

Eldem'e topu attı
Divan Kurulu Üyesi Orhan Kesikoğlu ise, 'Başkanlarımız geçen hafta bir araya gelip kongremizin ertelenmesini talep etti. Biz de bir hafta süre verdik. Şimdi bu süreçle ilgili bilgileri Ali Eldem aktaracak' diyerek sözü Ali Eldem'e bıraktı.

'Özeçoğlu kararlıydı'
Orhan Kesikoğlu ile birlikte 29 Kasım'daki Genel Kurul'da başkanları sahneye davet ederek umut fitilini ateşleyen Ali Eldem, sözlerine başlarken delegelere teşekkür etti. Eldem, 'Eskişehirspor'un gerçek sahibi siz delegelersiniz. Bugün plakamızın 2 katı yaşındayız. Geçen hafta kongre salonuna çıkıp el kaldıran başkanlarımız 25 yıldır bu kulübün yükünü omuzlayan başkanlar. Sadece Zeki Ünal yoktu. O başkanlarımıza teşekkür ediyorum.
Mevcut başkan Sinan Özeçoğlu kesin kararını vermişti. Pek çok nedenden dolayı başkanlığını devam ettiremeyeceğini beyan etti' dedi.

'Kavganın olduğu ortamda…'
Eldem, '6 başkanla birlikte uzun süre toplantılar sürdürdük. Sinan başkanın devam etmesi yönünde düşüncelerini beyan ettiler. Seçilmiş ve atanmışlarla görüşmeler yaptık… Böyle bir kavganın olduğu ortamda taraf olabilmek için zorlandıklarını belirtiler. Olumsuz ortam yüzünden yönetici bulmakta güçlük çektik. Hizmet etmiş isimlere soruyu genel kurul üyeleri sorma hakkına sahip.Bu ortam yeni başkan olmak isteyen kişilerin şevkini kırıyor. Sorunları Genel Kurul'da halletseydik bugün bu noktaya gelmezdik' diye konuştu.

'Soğuk havada dışarıda görüştük'
Eski yönetici Ali Eldem, 'Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt'a teşekkür ediyoruz. Destek verdi, vereceğini de belirtti. Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ile de görüştük. Yaptığı katkıları gözden geçirdik. Daha katkı yapabileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile soğuk havada yarım saat görüştük. Tavrını hepimiz biliyoruz. Kulübün şeffaf olmasını istiyor. Şirketleşmeden bahsetti. Acil olarak ne yapabileceğini sorduk. Yapabileceğim bir şey yok dedi. Bu şehirden para kazananlar sahip çıksın dedi. En sonunda 'Biz bu şehirde seçilmişiz, elimizden gelen gayreti de gösteririz' dedi.

'Siyasileri tek tek gezdik'
'CHP Milletvekilleri ile de görüştük' diyen Eldem, 'Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel Es Es için koşturmaya hazır olduklarını belirttiler. Gaye Usluer hanıma ulaşamadık. Kusura bakmasın. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile görüştük. Partideki çalışmalara rağmen bize zaman ayırdı. Uzun uzun görüştük. Es Es'i sevdiğini biliyoruz. Bize Harun Karacan'dan randevu almasını istedik. 'Görüşeceğim' dedi. Nebi Hatipoğlu başkanın görevi üstlenmesi ile ilgili birlikte Ankara'ya gittik. Uzun uzun görüştük. Nabi Avcı 'Gençlerle bir yönetim oluşturursanız katkılarımızı sürdürürüz. Siyasi kazanç beklemiyoruz, Eskişehirspor bu şehrin ayrılmaz parçası. Elimizden geleni yaparız' dedi.
'Başka adam yok mu?'
Son dakikaya kadar liste çıkartması için baskı yapılan Nebi Hatipoğlu, 'Sinan, Nebi, Halil… Bu takım 3 isme mi kaldı. O kadar iş adamı var. Biraz da gelsin onlar yapsın. Anlımızın akıyla yaptık, çıktık. 2-3 kişiyle bu iş olmaz' dedi.

'Özeçoğlu'na ısrar ettik'
Kongrede konuşan Hatipoğlu, 'Sinan Başkana kızgındım. Bırakıyor diye. Devam ettirme umuduyla geçen hafta Genel Kurul'da söz almadım. Sinan Başkanla görüştük. Senin devam etmen lazım dedik. Sana güveniyorlar, ilgi alaka var dedik. O da şu kadar para verdik, şu kadar yatırdık, tıkandık dedik. '20 milyon bulunursa devam ederiz' dedi. Finansal olarak tıkandığını belirtti. Bugün bir kez daha konuştum. Biz de maddi destek veririz dedik. Ama herkesin kendi kararıdır saygı duyuyorum' diye konuştu.

'Şehir para toplayamıyor'
Hatipoğlu, '12 futbolcu TFF ye başvurdu. 7 Milyon 500 bin ödenmesi lazım Ödenmezse devre arasında boşa çıkacaklar. 2 buçuk milyon TL bedelli 24 puan silme cezası önümüzde. Sezon sonuna kadar takımı düşürmeyecek meblağ 20 milyon TL. Bu şehir bu parayı toplayamıyor. Bana göre bu parayla ilk 6'ya oynar, üst lige de çıkarız. Belediye başkanlarını seçilmişleri görememek her şeyi anlatıyordur… Bizim yaptığımız baskıyı onlar yapsaydı Sinan Başkan devam ederdi. Bu konuda büyük eksiklik hissediyoruz…' dedi.

'Anlımızın akıyla yaptık'
'Sinan, Nebi, Halil… Bu takım 3 isme mi kaldı' diyen Hatipoğlu, 'O kadar iş adamı var. Biraz da gelsin onlar yapsın. Anlımızın akıyla yaptık, çıktık. 2-3 kişiyle bu iş olmaz. Bu sene diyelim ki 20 milyonu bulduk takımı düşürmedik. Sezon sonu yine bu takımın 200 milyon borcu var. Bugün bulduğumuz başkan o gün yine bırakır. Ben bu 24 puanı temizleyim. Sinan başkan arkasından bir 24 puan daha gelecek diyor' şeklinde konuştu.

'Bir çözüm bulamadık'
'Türkiye'de AK Parti üstünlüğünü inkar etmek mümkün değil' diyen Hatipoğlu, 'Oradan icazet almadan bir şey yapmak mümkün değil. Eskişehirspor'da başkanlar seçilmiyor, görevlendiriliyor…Bizim büyük paralara ihtiyacımız var. Bu para Eskişehir'de yok. Başbakan birilerini arayacak anca o şekilde sıfırlayacağız. Hükümet milletvekillerimiz bu oyunun içine katmamız gerekiyor. Acilen 15 milyona ihtiyaç var. Bunu bulamazsak futbolcular gidecek 24 puan silinecek. Biz bir çözüm bulamadık. Arkadaşlarımız benim üzerimde ısrar ettiler. Sinan Başkana hala çok kızgınım. Ne olursa olsun bırakmamalıydı.

'Söz verenler sözlerimi tutsun'
Hatipoğlu, 'Halil başkan 'Ben kayyuma bırakmayacağım' dedi. O da çalıştı bir sonuca varamadı. Çok üzülüyor. Sosyal medyada yazılanlara çok üzülüyor. Kim Eskişehirspor için bir çivi çaktıysa onu onore etmemiz lazım. İsme değil önümüzdeki sürece odaklanmalıyız. Kimse tek başına çözemez. İktidar duruma el atmalı. Söz verenler sözlerimi tutsun. Biz ne söz verdiysek arkasındayız' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim