Arifiye mahallesi Kıbrıs Şehitleri caddesi üzerinde, eşiyle birlikte uzun yıllardır anahtarcılık ve çilingirlik yapan Naime Boz, dükkanına gelen müşterileri şaşkına çeviriyor. İki çocuk annesi olan ve 25 yıldır bu mesleği yapan Naime Boz, kadınların yapamayacağı iş olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

'KADINLAR İSTERSE BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOKTUR'

Kadınların istemeleri halinde yapamayacağı iş olmadığını ve artık kadınların birçok dalda yer aldığını belirten Naime Boz, 'Kadınlar istese başaramayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki istesinler. Çünkü bakıyoruz artık birçok dalda kadınlarımız önde yer alıyor. Tabi zorluklar olabilir, ama kadınların başaramayacağı iş yoktur diyorum. Kadın olduğum için bu işin daha inceden yapıldığını görüyorlar. Bir kadının bu işi yapması başkadır diye söyleniyor. Başka birine güvenemeyenler, bu iş için buraya geliyorlar. Bu da beni çok sevindiriyor' dedi.

'KADINLAR DÜKKANA SEVİNEREK GİRİYOR'

Boz kadın müşterilerinin dükkanına sevinerek girdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

'Özellikle kadınlar çok sevinerek giriyorlar dükkanıma. 'Bir kadın olarak sizin burada olmanız bizim daha rahat gelmemizi sağlıyor' diyorlar. Muhabbet ederek işimizi yapabiliyoruz. Bazı müşterilerim anahtar yaptırmaya gelmese bile muhabbet etmek için geliyorlar. Kadınlar daha rahat girdiklerini ve daha rahat işlem yaptırdıklarını iletiyorlar. Bu da beni memnun kılıyor. Seviyorum işimi. '

'KADIN OLARAK KAPI AÇMAKTA ZORLANIYORUZ'

İşinin zorluklarından da kısaca bahseden Naime Boz, kapı açmakta güvenlik dolayısıyla zorluk çektiklerini ifade etti. Boz, 'Ama şu var ki kadın olarak kapı açmada zorluk çekiyorum. Çünkü bir kadın olarak kapı açmak kolay bir şey değil. Gittiğimiz yerler güvenilir mi, değil mi onu bilemiyoruz. Ama severek ve isteyerek yaptığım bir meslek. Her sabah severek ve koşarak geldiğim bir yer burası. Mesleğimi çok seviyorum. Bir de dürüst çalışmayı çok seviyorum' ifadelerini kullandı. (İHA)

Editör: TE Bilisim