TÜYAP tarafından düzenlenen Eskişehir 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı'nın açılışı Eskişehir Ticaret Odası Vehbi Koç Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış törenine Vali Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen ve birçok vatandaş katıldı.
ONUR KONUĞU AFYON
Afyonkarahisar'ın onur konuğu olduğu fuarla ilgili konuşan ve Eskişehir'e önemli katkılar sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Alagöz, 'Bugün aslında özlediğimiz bir tabloyla karşı karşıyayız. Fuar merkezleri sadece bulunduğu şehirlere değil bölgelere ve ülkelerine anlamlı katkı sağlayan, ekonomilerini canlandıran merkezlerdir. Eskişehir'de bölgemize çok kıymetli bir yatırım kazandırmış olduk. Bu yatırımın yalnızca Eskişehir'e değil bölgeye ve ülkemize faydası var. Firmalarımız sadece Eskişehir'deki alıcılarla değil bölgenin tüccarı ve iş insanlarıyla bir araya gelecek. Ve dileğimiz yalnızca bunu bölgesel ve ulusal bir etkinlik olmakla kalmayıp, bunu uluslararası bir hüviyete doğru da taşımak. Fuar sayılarımız arttı' diye konuştu.
GÖÇMEN AĞIRLIKLI
Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bilen, 'Bizim de bu sene çorbada tuzumuz olsun istedik. Eskişehir Gastronomi Platformu diye bir platform kurduk ve Eskişehir'de kaybolmaya yüz tutmuş tatları gün yüzüne çıkarmaya karar verdik. Eskişehir göçmen ağırlıklı bir şehir. Çok güzel bir folklor var bu şehirde. Çok güzel bir yemek kültürü var. Yağ var, un var, şeker var, ustalar da var. Bu sene çok iyi hazırlandık. Bundan sonra platformun adını daha sık duyacaksınız. Turizm gastronomisine katkı sunmak istiyoruz' şeklinde konuştu.
500 BİN ZİYARETÇİ
2019 yılında 8 fuar düzenlediklerini ve 500 bin ziyaretçi ağırladıklarının bilgisini veren ETO Başkanı Güler, 'Birçok kültürü bu kentte görüyoruz. Balkanlardan, Kırım'dan, Kafkaslardan göç almış bir kentiz. Tüm ilçelerimizin kendine göre bir değeri var. O kadar ürün var ki elimizde henüz kullanılmamış olan. Bu fuar bundan sonraki süreçte bu çeşitliliği ortaya çıkaracak. Birçok firma bu unutulmaya yüz tutmuş ürünleri canlandırma noktasında çalışmaya başladılar' ifadelerini kullandı.
ŞEHRE KATKI SUNUYOR
Fuarların şehre sundukları katkının önemine değinen Vali Çakacak, 'Fuar merkezinin açılışı bir yılını doldurdu. Bir yılda neredeyse bir buçuk ayda bir fuar yapıldı. 2020 yılında da neredeyse ayda bir fuar yapılacak. Fuarlar üretici ve tüketiciyi bir araya getiren önemli etkinlikler. İşletmeler yenilikleri takip etmek zorunda. Dünyada nelerin olup bittiğini fuarlar sayesinde takip ediyor sektör sahipleri. Ayrıca fuarların ekonomik ve sosyal olarak ilimize, bölgemize hareketlilik getiriyor. Fuarcılık kolay iş değil. Birçok ilde düzenleniyor ama artan ivme ile devam etmesi çok önemli. Burası da bunu sağlıyor' dedi. Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleşti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim