Tepebaşı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 3. oturumu Erdoğan Aydoğmuş başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında 2018 yılı bütçesi görüşüldü. 2018 mali yılı bütçe taslağı geliri 232 milyon 400 bin lira ve gider 250 milyon lira olarak belirlendi. Bütçe taslağı görüşüldükten sonra CHP grubu adına söz alan Abdülkadir Adar, 2018 yılı bütçesinin sosyal belediyecilik ilkeleri ile uyumlu şeffaf ve dinamik hedefler doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

HAYALCİ VE TUTARSIZ
AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş ise bütçenin hayal ürünü ve gerçekçi olmadığını söyleyerek, '2018 yılı bütçesi ilçemizde yaşayan 343 bin vatandaşımızın hizmet beklentilerinin yeterince karşılanamayacağı, belediyemize bağlanan mahalle ve beldelerin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yeterince yapılamayacağı, yeni yolların ve yeni yatırımların yapılamayacağı anlaşılmaktadır. Bütçede yer alan rakamlar tutarsız, hayalci, yetersiz ve çelişkilidir. Bu bütçenin gerçekleşmesi zordur' dedi.

İSTİFA EDERİM
Mecliste tartışma konusu olan bir diğer konu ise ilçe sınırları içerisinde onarılmayan yollar oldu. AK Partili Durmuş onarılmayan yollara ilişkin fotoğraflar göstererek, Fen İşleri Müdürlüğüne ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu söyledi. Konu hakkında söz alan AK Partili meclis üyesi Mustafa Önder ise Esentepe Mahallesinde örnekler vererek bazı sokakların çamur içinde olduğunu belirtti. Önder'in konuşmasından sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Hasan Tutucu, Esentepe Mahallesinde ikamet ettiğini ifade ederek, dolmuş yolu güzergahı üzerinde bozuk olan bir yolun gösterilmesi üzerine istifa edeceğini belirtti. Tartışmaların ardından 2018 mali yıl bütçesi oylamaya sunuldu. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. HM
Editör: TE Bilisim