Yazıklar olsun
Eskişehirspor Başkanı Osman Taş göreve geldiklerinden beri önlerine taş konulduğunu belirterek önlerinin açılması için 24 saat süre verdiğini açıkladı. Başkan Osman Taş 'Ben hep sustum. Artık susmayacağız. Eğer bu kulübün önü Osman Taş diye kesiliyorsa bugün istifaya hazırım. 24 saat zaman tanıyorum. Ya bu insanlar artık yolumuzu açsınlar ya da 24 saat sonunda ben bütün eski dosyaları açacağım. Artık yeter. Bugün 4 tane icra geldi. Yazıklar olsun diyorum. Biz kulübü kurtarmaya çalışıyoruz siz bize köstek oluyorsunuz. 24 saat zaman. Taş koymaya devam ederlerse ben bütün dosyaları açacağım. Her gün basın toplantısı yapacağım ve bunları açıklayacağım' sözlerine kullandı.

Artık yeter durun
Kulübe dün 4 tane icra geldiğinin altını çizen Başkan Taş, 'İcra yollayanları açıklamaya başlıyorum. İsim isim hepsini vereceğim. Artık yeter artık durun Eskişehirspor nefes alsın. Her gün herkes birilerini şişirip beyinlerini sulandırmaya çalışıyorlar. Küme düşmesini istiyorsanız açık açık söyleyin biz de yolumuza bakalım. Kurtarmaya çalışıyoruz ama her sabah yeni sürprizlerle karşılaşıyoruz. 2015'ten 4 tane icra geldi. Bugünü mü beklediniz? Kasaya 5 kuruş para girmesini mi beklediniz?' dedi.

Eskişehirsporlu değilsiniz
'Sonra biz Eskişehirsporluyuz diyorlar' diyen Başkan Taş sözlerine şöyle devam etti; 'Hiç biriniz Eskişehirsporlu değilsiniz siz. Eğer Eskişehirspor'un önünü ben kesiyorsam bugün istifamı vermeye hazırım. Yeter ki Eskişehirspor kurtulsun. 2015 senesinden icra gönderen isimler şunlar; Kamuran Yavuz (Eskişehirspor'un efsane futbolcularından), Mustafa Çetin, Mehmet Başçiftçi, Mukaddes Sırcalı bugün 4 icra. Biri altyapı sorumlusu diğerleri işçiler.

İstifa etmeye hazırım
Yaptığı basın toplantısında defalarca istifaya hazır olduğunu belirten Taş, 'Yüzümüze gülüp arkamızdan iş mi çeviriyorlar anlamadık. Eğer Osman Taş Eskişehirspor'a zarar veriyor ve yatırımcılara engel oluyorsa bugün istifa etmeye hazırım çünkü ben Eskişehirsporluyum. Bu bir meydan okuma değil. Ben Eskişehirspor için yapıyorum. Size 24 saat süre. Önümüzden çekilmezseniz biz bütün dosyaları açıyoruz. Geriye dönük bir şey yapmak istemiyorum demiştim ama bundan sonra elimizden geleni yapacağız. Hukuka başvuracağız. Son cümlem bu, bir telefon yeter, engel bensem gitmeye hazırım. Esstore'u da devretmeye hazırım' diye belirtti.

Birileri engel oluyor
'Önümüze taş koyanlar, bu insanlar hala şehirde hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallaya sallaya geziyor' diyen Başkan Taş, 'Birileri anlaştığımız futbolculara engel koyuyor. Avukatlara telefon açılıyor sözleşme yapmayın gibi. Stadyum projemiz var. Yapmak istediğimiz her projenin önüne taş konuluyor ilerleyemiyor. Ayırdığımız bütçe, çocuklarımıza ayırdığımız paralardı. 2014,2015 gibi son 5 senenin faturaları bize kesiliyor. Bomba bizim elimizde patlarsa biz de patlatırız' ifadelerini kullandı.

'Öğrendiğimde açıklayacağım'
Yapılan her projeye çomak sokmak isteyen insanlar olduğunu söyleyen Osman Taş, '3 gündür sponsordan cevap bekliyorum. Ayran projemize başlıyoruz. Dağıtım şirketi rica ettiler, bu dağıtımı biz yapalım diye. Kulübümüz kötü durumda siz bize nasıl destek olabilirsiniz diye sorduk. Biz size 400 Bin TL vermeye hazırız dedi şirket 1-2 senelik. Ben bunun cevabını bekliyordum günlerdir ama aldığım cevaba bakın; 'Birileri sponsorluk için çomak sokmaya kalktı. Anca ikna sürecim doldu.' Yahu bu ne demektir. Ayıp bir şey. Göreceğiz bakalım o birileri kimmiş? Ben bunları öğrendiğim zaman birer birer açıklayacağım size, söz veriyorum. Yeter artık' sözlerini kullandı.
Editör: TE Bilisim